El Barrilet de les Festes de Santa Tecla 2020 ja ha arribat a la ciutat

La 22a edició del Barrilet de les Festes ja és aquí. Enguany, està dedicada a tres entitats del seguici: el Ball de Serrallonga, Turcs i Cavallets (Esbart Santa Tecla) i l’Àliga. Cal recordar que aquestes dues últimes celebren aquest any el seu aniversari.És per aquest motiu que el barrilet és de color daurat, en homenatge al 35è aniversari de l’Àliga El Barrilet en compleix 22, consolidant-se com a pioner com a got reutilitzable de les festes.
La imatge ha estat realitzada per l’il·lustrador tarragoní Hugo Prades, amb una llarga trajectòria dins de les il·lustracions relacionades amb Tarragona.

És cofundador de la Setmana del Còmic de Tarragona, a més de treballar pel Museu Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Història de la Ciutat o el Camp d’Aprenentatge, entre d’altres. El disseny de l’edició és de l’artista gràfic tarragoní Xuspa Guillén.

Les ampolles de Santa Tecla 2020, amb el format antic de 70 cl, porten a la contra-etiqueta la imatge oficial de les festes. S’han fet un total de 1200 ampolles de Chartreuse groc amb una graduació alcohòlica de 43 graus. Cal destacar que coincideix amb la graduació del Chartreuse groc que es feia a Tarragona. També se n’han embotellat 500 de Chartreuse verd.

Una marca de caràcter tarragoní

La voluntat de la marca és fer de Tarragona un mercat diferent a la resta del país i seguir cuidant els tarragonins d’una manera preeminent. És per aquest motiu que l’any 2017 es va crear la TAU. És una manera de donar les gràcies a tants anys de relació entre la ciutat i la marca. Cal recordar que aquesta ampolla només es pot adquirir a les bodegues i tendes especialitzades de la ciutat, en cap lloc més del món. Fet que provoca que tots els col·leccionistes de Chatreuse a nivell mundial hagin de passar per la ciutat de Tarragona per poder adquirir-la.

Enguany, a més, la podreu trobar a bodegues i botigues especialitzades en un pack especial perquè pugueu gaudir de la beguda de les Festes a casa. Fet absolutament necessari en plena emergència sanitària.

El pack portarà tot el necessari perquè es pugui degustar la Beguda de les Festes en un àmbit privat. El contingut és una ampolla de TAU, un barrilet, una samarreta especial de la marca, un got de l’Aigua de Sant Magí i un receptari. El preu del pack és de 26,90€

Santa Tecla al món

Cada any, Chartreuse convida una sèrie de persones a la ciutat perquè puguin veure i participar de les Festes de Santa Tecla. Un aparador únic a nivell internacional. Sempre amb la intenció d’exportar la idea de marca Tarragona per tot el món. Enguany, però, la delegació de Chartreuse vindrà en un format molt reduït dins de les mesures establertes per la Covid-19.

La novetat, el llibre

Al llarg del temps, s’han publicat moltes edicions de llibres relacionats amb Chartreuse i la seva història, però cap editat des de la pròpia marca.

És per aquest motiu que, finalment, la marca decideix fer un llibre oficial on podem trobar totes les dades històriques i totes les edicions de les ampolles que fins avui en dia ha editat la casa. Una peça de col·leccionista que no pot faltar a cap casa. Tarragona és i serà sempre una ciutat molt especial i de referència per Chartreuse.

Es pot adquirir a la llibreria La Capona i la llibreria Adserà.