El Banc dels Aliments de Tarragona recapta 10.000 quilos en una marxa solidària de 600 quilòmetres

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Banc dels Aliments de Tarragona ha recaptat 10.000 quilos d’aliments en una marxa solidària de 600 quilòmetres a peu que es va iniciar aquest dilluns i va acabar aquest dissabte, ha informat la fundació en un comunicat.

Un total de 13 esportistes han participat en aquesta marxa, que va arrencar el dilluns a l’Alt Empordà, a Girona, i va finalitzar el dissabte en les Terres de l’Ebre, a Tarragona, on els participants van ser rebuts per l’entitat esportiva i cultural Trail Roquetes.

Al llarg del recorregut es van habilitar punts de recaptació d’aliments –en el marc de la campanya ‘La fam no fa vacances’– i, a l’espera del recompte final, s’ha superat el repte inicial d’arribar als 8.000 quilos.

PUJA LA NECESSITAT ALIMENTÀRIA

El Banc dels Aliments de Tarragona destaca que la necessitat alimentària ha crescut un 40% arran de la pandèmia del coronavirus: “Són moments difícils per a les entitats socials, hem d’anul·lar o reformular algunes de les campanyes que realitzàvem, però això no ens aturarà per seguir lluitant per posar el plat a la taula d’aquells que més ho necessiten”, ha explicat el portaveu del Banc d’Aliments, Òscar Ologaray.

El portaveu ha afegit que “hi ha famílies que tenien l’esperança a l’estiu de poder treballar i obtenir ingressos i no els han tingut” i que des de la fundació han reforçat el seu treball per poder arribar a aquestes persones.

Un dels esportistes que han participat en la marxa, Albert Giné, ha assegurat que “ha estat tot un repte” però ha reconegut sentir-se molt gratificat per la resposta de la gent.