Detinguda una dona a Tarragona per estafar milers d’euros mitjançant la compra de targetes regal

La investigació continua oberta a l’espera de rebre més informació sobre els comptes bancaris associats a les targetes regal intervingudes

Imatge de recurs de Mossos d'Esquadra. Foto CEDIDA

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona van detenir el passat dijous una dona de 31 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a França, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa.

El passat dijous, la seguretat d’un centre comercial de Tarragona va avisar els mossos ja que hi havia una clienta que havia comprat dues targetes regal per un import de 990 euros cadascuna i, en voler comprar una tercera targeta regal, inicialment li van denegar el pagament però finalment la va aconseguir comprar per un valor de 800 euros. Davant d’això i del coneixement d’una modalitat d’estafa basada en la compra de targetes regal, el responsable va avisar els mossos.

Un cop al lloc, els agents van comprovar que la dona, a més de les tres targetes de regal, havia comprat a l’establiment dos telèfons mòbils de gamma alta i un perfum, els quals havia pagat amb targetes regal.

Davant d’això, els agents van demanar a la dona les targetes bancàries amb les quals havia efectuat les compres per tal de comprovar que efectivament era la titular dels comptes bancaris.

La dona només portava dos telèfons ja que totes les compres les havia fet a través del mòbil. Llavors, quan els agents van voler comprovar les targetes vinculades als dos terminals aquests ja no tenien cap compte associat, segurament perquè la dona els havia esborrat abans de l’arribada de la patrulla.

Tot seguit, la patrulla va escorcollar la dona a qui li van trobar les tres targetes regal comprades a l’establiment de Tarragona i dues targetes regal més adquirides en un centre comercial de València. A més a més, a l’interior de la roba interior tenia amagats dos tiquets de compra dels mòbils que tenia en el seu poder en aquell moment.

Posteriorment, els mossos van localitzar el vehicle de la detinguda que havia estacionat al pàrquing de l’establiment i també el van escorcollar. Al seu interior van trobar diversos objectes comprats en establiments de la mateixa cadena entre els quals hi havia set telèfons de gamma alta. A més, també van localitzar 4.095 euros en efectiu, criptomonedes per valor de 4.050 euros, un resguard d’un enviament de diners per valor de 1.900 euros i 13 targetes regal gastades però que havien tingut saldos d’entre 500 i 990 euros cadascuna.

Els agents van detenir la dona com a presumpta autora d’un delicte d’estafa.

Arran de la detenció, la Unitat d’Investigació es va fer càrrec del cas per intentar esbrinar amb quines targetes bancàries es van comprar les targetes regal. I és que aquesta tipologia d’estafa, mitjançant la compra de targetes regal, el que permet és cobrir la procedència inicial dels diners.

Amb aquesta modalitat, l’estafador aconsegueix de forma fraudulenta la informació de les targetes bancàries i utilitza un terminal mòbil per comprar via contactless les targetes regal. L’import acostuma a ser de 990 euros per no sobrepassar límits bancaris que puguin tenir les targetes.

Amb la compra de targetes regal l’estafador s’assegura que, en cas que el titular de les targetes les anul·li, els diners ja seran dins de la targeta regal la qual permet gastar-los en dies posteriors.

La investigació continua oberta a l’espera de rebre més informació sobre els comptes bancaris associats a les targetes regal intervingudes.

Pel que fa a la detinguda, va passar a disposició judicial dissabte i va quedar en llibertat amb càrrecs.