Desarticulen a Tarragona una banda dedicada al tràfic internacional de marihuana

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia de Polònia, ha desarticulat una organització criminal presumptament dedicada al tràfic internacional de marihuana i que tenia el seu centre neuràlgic a Tarragona, tot i que actuava a tot Espanya i transportava a Polònia més de mitja tona de droga a la setmana amagada en furgonetes.

En l’operació s’han detingut 18 persones i s’han intervingut 127.000 euros en efectiu, sis immobles i set vehicles, i s’han localitzat milers de plantes en diferents fases de creixement dins de les cinc plantacions que controlaven els arrestats, segons ha informat aquest dimarts la Policia Nacional en un comunicat.

S’han dut a terme 11 entrades i escorcolls a Tarragona, Barcelona i Granada; i set dels detinguts han ingressat a la presó per ordre judicial.

Els membres de l’organització criminal, formada per ciutadans de nacionalitat polonesa, actuaven com “majoristes” i compraven grans quantitats d’estupefaent a altres traficants locals per vendre-les després a nivell internacional, tot i que també comptaven amb plantacions pròpies.

El presumpte responsable de l’organització es trobava a la presó, des d’on dirigia l’entramat criminal i estava en espera de ser traslladat a Polònia per ser jutjat per pertinença a organització criminal i tràfic internacional d’estupefaents.