Desarticulat un grup criminal al Tarragonès dedicat al cultiu interior de marihuana

S'han detingut deu persones i comissat 1.540 plantes

Els Mossos d’Esquadra donen per desarticulat un grup criminal al Tarragonès dedicat al cultiu interior de marihuana després de detenir deu persones i comissar 1.540 plantes. Els mossos van detenir dimarts el líder de la banda a Salou, cinc persones del nucli principal del grup en dues naus dels polígons Alba de Vila-seca i Riu Clar de Tarragona i dues persones a Tarragona i Salou que s’ocupaven de la logística.

Aquest dimecres s’han detingut dos homes més a Sabadell. Els detinguts tenen entre 20 i 52 anys i són de nacionalitat albanesa i espanyola, veïns de Salou, Reus, el Vendrell, Sabadell i quatre amb domicili desconegut i se’ls acusa de delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i frau de fluid elèctric.

Al domicili de Salou els mossos van detenir el líder de la banda, un home de 43 anys, i també es van intervenir 1.500 euros en efectiu, roba de primeres marques valorada en més de 10.000 euros, un detector de sistemes de geolocalització i microcàmeres, cinc telèfons mòbils i documentació pendent d’estudi i anàlisi.

En l’entrada a les dues naus es van intervenir quasi dues tones de marihuana amb un pes brut de 1.800 quilos. A part de les plantes es van comissar cinc quilograms de cabdells secs, terminals mòbils i tots els elements necessaris per al cultiu indoor altament professionalitzat.

Amb els sis homes detinguts durant les entrades realitzades al matí es va donar per desarticulat el nucli principal del grup criminal. Ara bé, durant la tarda d’ahir es va detenir a Tarragona i Salou dos homes més, de nacionalitat espanyola, que s’encarregaven de la part logística amb funcions d’instal·ladors dels sistemes de cultiu, manipulació de la part elèctrica i també feien de testaferros.

Aquest dimecres al matí, els investigadors han detingut a Sabadell dos homes més, de nacionalitat espanyola, que eren els responsables de la manipulació d’escomeses i instal·lacions elèctriques de les plantacions indoor.

El grup criminal es dóna per desarticulat, però no es descarten noves detencions. Dos dels detinguts van quedar sense efecte amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat quan siguin requerits i els vuit restants passaran en les pròximes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

Els mossos assenyalen “un fet diferencial” d’aquest operatiu respecte d’altres investigacions contra grups especialitzats en el cultiu de marihuana. I és que en les dues entrades a les naus dels polígons investigats, els agents hi van localitzar un tipus de planta poc habitual. Es tractava de plantacions formades per arbusts de dos i tres metres d’alçada i amb una producció de cabdells per planta inusual.

Tenint en compte que la mitjana de plantes per làmpada és de 17, en aquest cas hi havia 4 plantes per focus i l’amperatge era l’utilitzat per plantacions de més de 3.000 plantes.