Denunciaran un youtuber tarragoní d’extrema dreta per incitació a l’odi contra els musulmans

L'usuari ha penjat un vídeo a Youtube en el qual relaciona immigració i violència

L’Alianza Internacional Sin Fronteras por los Derechos y las Libertades (AIDL) ha anunciat que denunciarà un internauta tarragoní d’extrema dreta per incitació “a l’odi, a la violència i a la discriminació contra les persones d’origen magrebí o de religió musulmana”, segons ha assenyalat en un comunicat. L’home, que l’AIDL vincula a l’associació ultra Rebeldía Nacional, va publicar un vídeo d’uns sis minuts en el qual comentava un fet delictiu comès a Tarragona. Durant la peça, l’usuari ataca els col·lectius magrebins i musulmans i fins i tot comenta la possibilitat d’utilitzar “passamuntanyes i bats de beisbol”. L’AIDL ha assegurat que Youtube ja li va tancar un altre canal perquè incitava a l’odi.

En el vídeo en el qual es fonamentarà la denúncia, l’home afirma que “els immigrants se salten els protocols de convivència i destrossen l’estabilitat d’aquest país”. La presidenta d’AIDL, Aicha El Gourgi Bouzriaa, ha assegurat que l’internauta “pretén burlar la llei i el sentit comú escudant-se en un correu que ha rebut i negant el seu caràcter xenòfob, però el vídeo és una clara incitació a l’odi i a la violència”. “Aquest tipus de propaganda és la culpable de l’auge del racisme i la violència contra el nostre col·lectiu”, ha afegit El Gourgi.

L’AIDL ha exigit a l’home la retirada del vídeo i ha demanat a partits polítics i societat civil tarragonina “unir-se contra aquestes conductes”. L’entitat ha posat en marxa una campanya de sensibilització per involucrar a tota la població de Tarragona en la lluita contra la islamofòbia. La publicació té unes 600 visualitzacions i l’usuari ha publicat catorze vídeos al seu canal, que està actiu des de fa una setmana.