Demanen que Ricomà pagui de la seva butxaca la possible indemnització als restauradors

El PP acusa l'alcalde d'"estigmatitzar a un sector vital de l’economia tarragonina"

Davant la situació en la que es troben els restauradors de la plaça de la Font arran del decret de l’alcalde que prohibeix posar terrasses els dies 19, 21, 22 i 23 de setembre, fet que ha motivat accions de protesta -el tancament dels locals- i una denúncia al jutjat contenciós administratiu, el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona vol manifestar que que:

“El Sr. Ricomà estava a temps de rectificar. Aquest matí tenia ocasió de fer-ho a la seva roda de premsa però com ja va fer en plena pandèmia, ha optat per esbroncar-los i titllar als hostalers de falta d’empatia. Que, després d’una situació duríssima com la que el sector ha afrontat i de la que encara està patint les conseqüències, les declaracions de l’alcalde són un escàndol. 

El decret que va emetre l’alcalde la setmana passada restringeix els seus drets. Encara que les mesures cautelars acabin sol·licitant la suspensió d’aquest decret, probablement no arribaran a temps per a evitar les quantioses pèrdues que haurà suposat per a tots els negocis i famílies que tenen bars i restaurants a la Plaça de la Font. Si la justícia declara nul el decret, probablement l’Ajuntament de Tarragona haurà d’indemnitzar, com és lògic, pels ingressos que hauran deixat de percebre. En el cas de que la justícia doni la raó als restauradors, el Grup Municipal del Partit Popular de de Tarragona exigeix que el Sr. Ricomà pagui de la seva butxaca aquestes indemnitzacions. La seva negligència, incapacitat gestora i falta de sensibilitat vers un sector tan castigat no l’hem de pagar tots els tarragonins. Ell és l’únic responsable. 

Volem expressar, com hem fet tantes vegades i no ens cansarem de fer-ho, tot el nostre suport al sector de la restauració tarragonina. Van començar el mandat del govern Ricomà amb una persecució inèdita vers els seus negocis mitjançant una ordenança que pretenia reduir les seves terrasses. Després van patir la nefasta gestió compartida amb la Generalitat de Catalunya, governada pel seu propi partit, que els ha deixat absolutament abandonats i estigmatitzats durant aquesta crisi sanitària i econòmica. I hem arribat a unes Festes de Santa Tecla en les que torna a mostrar el seu acarnissament amb un sector que fa uns esforços titànics per a sobreviure i recuperar-se. El Sr. Ricomà ha d’entendre que és possible la convivència entre la seguretat sanitària i l’activitat econòmica i que els nostres restauradors són un sector vital i una part de l’ànima de la ciutat, a més de que donen un servei imprescindible durant les Festes de Santa Tecla; unes festes que, per aquests motius i la pèssima gestió d’entrades, el Sr. Rocomà està aconseguint carregar-se”.