Danae Boronat torna a Tarragona per presentar el seu nou llibre

La presentació serà el dilluns, 21 de juny, a les 18 hores, a l’Anella Mediterrània i al matí signarà exemplars del llibre als mercats de la ciutat

La periodista esportiva Danae Boronat presentarà el seu llibre ‘No las llames chicas, llámalas futbolistas, en un acte que es durà a terme a l’Anella Mediterrània de Tarragona. La cita, que serà el pròxim dilluns 21 de juny a les 18h, està organitzada per Tarragona Ràdio en col·laboració amb el Patronat Municipal d’Esports i comptarà amb la presència de la periodista esportiva i cap d’informatius, Tere Ortega, i el també periodista Enric Pujol.

La periodista Danae Boronat, nascuda a Tarragona l’any 1985, va fer història fa dos anys, quan va posicionar-se com la primera dona en narrar un partit de LaLiga per la televisió. Ho va fer el mes de maig de 2019 i en un encontre entre l’Atlètic de Madrid i el Sevilla a LaLiga TV. Boronat va retransmetre el partit després de mesos de preparació i va ser ella mateixa la que va demanar als seus caps formar-se en aquest àmbit.

Dos anys i una pandèmia després, Boronat ha escrit un llibre en el que trasllada la seva passió pel futbol en un al·legat sincer i emocionat a totes les dones que en formen part. Així, ‘No las llames chicas, llámalas futbolistas’ (Ed. Libros Cúpula) és un homenatge a aquest univers, que explora l’expansió del futbol femení i, alhora, es formula algunes preguntes. Per què aquest esport viu una realitat tan diferent quan el practica un home i quan ho fa una dona? Quines dificultats i traves han superat les jugadores i quines queden per superar?

El volum que ens presenta Boronat explica què significa ser dona i futbolista al 2021 i quin és el camí que s’ha recorregut fins l’actualitat; com s’ha passat del maltractament a el futbol practicat per dones a la dignificació de l’ofici i de la discriminació contínua per part dels responsables esportius i polítics a l’inici de la professionalització.

Presentació del llibre dilluns 21 de juny a les 18 hores

Després de molts mesos d’espera, Danae Boronat presentarà el seu llibre a Tarragona i ho farà el pròxim dilluns 21 de juny. D’aquesta manera, Tarragona Ràdio, en col·laboració amb el Patronat Municipal d’Esports, ha organitzat la presentació del seu llibre, que es durà a terme el pròxim dilluns a les 18 hores, a l’Anella Mediterrània. A més a més, el mateix dia al matí estarà signant exemplars del seu al Mercat Municipal de Torreforta (11 hores) i al Mercat Central (12 hores).

En l’acte de presentació, Boronat parlarà dels objectius que l’han dut a editar aquest llibre i l’acompanyaran la periodista esportiva i Cap d’Informatius de Tarragona Ràdio, Tere Ortega, i el periodista esportiu Enric Pujol, que han estat testimonis i companys de la trajectòria de Boronat.

L’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT) ha organitzat l’acte el mateix dia que es commemora el Dia Internacional per a l’Educació No Sexista (21 de juny), una data en la qual és mes encertat que mai poder presentar el llibre d’una tarragonina que defensa de manera fervorosa que les futbolistes poden esdevenir referents a nivell mundial. Quins canvis són necessaris perquè això sigui una realitat? Aquesta és una pregunta que Boronat, junt amb tots els assistents a la presentació, intentarà desvetllar el pròxim dilluns.

El volum que ens presenta Boronat explica què significa ser dona i futbolista al 2021 i quin és el camí que s’ha recorregut fins l’actualitat; com s’ha passat del maltractament a el futbol practicat per dones a la dignificació de l’ofici i de la discriminació contínua per part dels responsables esportius i polítics a l’inici de la professionalització.