Tarragona enceta la programació de la seva Primavera Literària

22 entitats organitzen les activitats i els centres educatius de la ciutat s'afegeixen a la celebració amb una gran quantitat d'actes al carrer

Com cada any, amb la primavera arriba el Dia Mundial de la Poesia i alhora Tarragona enceta la programació de la seva Primavera Literària. Enguany, un total de 22 entitats s’han animat a organitzar-hi activitats, que sumen la xifra de 65. El proper dimarts 21 de març, coincidint amb el dia mundial, la ciutat de Tarragona viurà intensament aquesta forma d’expressió. D’una banda, amb un seguit d’actes que ja s’han consolidat com el Vermut poètic a la Biblioteca Pública o l’acció organitzada per l’Escola de les Lletres, a la Casa de les Lletres, que aquest any, pren forma de judici sota el títol El cas 21M: cinc poetes s’interroguen, en què participaran els poetes Glòria Coll, Juan Carlos Elijas, Gonzalo Hermo, Dolors Torrens i Domingo Monllaó.

A més a més, els centres educatius de la ciutat s’afegeixen a la celebració amb una gran quantitat d’actes al carrer. Al tram superior de la Rambla Nova, davant del Teatre Tarragona, alumnes procedents de nou centres educatius de la ciutat i un de convidat, penjaran poemes, en recitaran i realitzaran accions poètiques. Mentrestant, a la Rambla de Campclar i altres punts dels barris de Ponent, s’inauguraran les Jornades Culturals sota el lema La poesia és viva!

A partir d’aquest moment, l’activitat no cessarà i tindrà, com sempre, alguns moments més destacats. D’una banda, la Diada de Sant Jordi. A part de les múltiples presentacions de llibres que ja venen sent habituals i s’anunciaran properament, el dia 20 d’abril tindrà lloc a la Casa de els Lletres (Antic Ajuntament) la tradicional Recepció al sector de les lletres, en aquesta ocasió amb Lurdes Malgrat com a escriptora convidada.

Ja al mes de maig l’acte mes destacat serà el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que en aquesta edició homenatjarà la figura del poeta i llibreter Joan Antònio i Guàrdias, en complir-se cinquanta anys de la seva mort. L’acte tindrà lloc el 13 de maig, al Teatre Metropol i inclourà el lliurament dels premis, un recital poètic a càrrec de la cantautora Mariona Forteza, besnéta del poeta, i la inauguració d’una exposició dedicada a aquest important home de lletres.

La Primavera Literària es clourà, com sol ser habitual, amb el festival Veus paral·leles, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes, que tindrà lloc el 2 de juliol (ja  a l’estiu, doncs), al Centre Tarraconense El Seminari. Hi podrem sentir les veus de tres poetes catalans i tres de polonesos, de tres generacions diferents.