Portes obertes als recintes arqueològics de Tarragona

Els principals espais de Tàrraco, que celebra l'aniversari com a Patrimoni de la Humanitat, acullen representacions com els gladiadors o les religions d'època romana

Tarragona celebra el 17è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat. Per commemorar-ho, els recintes patrimonials –les Muralles, el Pretori, el Circ, l’Amfiteatre o el Fòrum de la Colònia- obren aquest diumenge en una jornada de portes obertes a la què també s’hi ha sumat el Museu Nacional Arqueològic, el Museu i la Necròpolis paleocristians i les vil·les romanes de Centcelles i els Munts. A més de l’accés lliure i gratuït, també es pot gaudir d”Històries de Tàrraco’, unes recreacions històriques per veure i sentir com vivien alguns dels habitants de l’Antiga Tàrraco. Des de les 11 hores fins a les 14.30 hores els principals espais històrics de la ciutat acullen representacions com els gladiadors, les supersticions i màgia en una ciutat romana i les religions i sacerdocis d’època romana.
L’Escola Municipal de Música i El Tecler també prenen part en els actes de celebració, per primer cop, i ofereixen recitals de música en viu a diferents punts de la ciutat. També el Museu Bíblic s’afegeix als actes i ofereix una visita comentada a l’exposició ‘De Tarragona a Tournai: l’arqueologia de les primeres catedrals d’Europa’ i a les noves descobertes arqueològiques al pati del museu.