El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona acull l’exposició “Inner landscapes”

Fins al 10 de juny es pot visitar aquest projecte creat fruit de la col•laboració entre els artistes Ramon Cornadó i Béatrice Bizot

0
369

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona acull fins al proper 10 de juny l’exposició fotogràfica “Inner landscapes”, fruit de la col·laboració entre el fotògraf Ramon Cornadó i l’escultora Béatrice Bizot. La mostra s’ha inaugurat aquest dijous en un acte al qual han assistit el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; la directora del museu, Rosa Ricomà, i els creadors.

Aquesta proposta fotogràfica és l’obra de dos artistes que fusionen la seva visió i línies de treball de cada especialitat artística reflexionant sobre l’ésser humà contemporani, en relació a l’entorn físic com a metàfora del seu món intern. L’escenografia construïda per a expressar aquesta idea ha estat la integració d’espais perifèrics, postindustrials o llocs inusuals de presència humana amb les figures arquitectòniques de l’escultora, alterant-ne completament l’escala a través de la fotografia.

El projecte es materialitza en un circuit expositiu que inclou la façana del Museu d’Art Modern, dues de les sales d’exposicions temporals i el pati interior del museu. Les fotografies de l’exposició oscil·len entre els 270 x 180 cm i els 130 x 90 cm impreses en lona. A més, hi ha un petit grup de 6 fotografies de 50 x 75 cm presentades en format i impressió clàssics.

Ramon Cornadó és un fotògraf tarragoní. La seva obra es mou actualment en dos àmbits ben diferenciats: l’observació i la interpretació de la realitat que ens envolta i, per l’altre costat, en l’expressió de la poesia visual. Ha estat encarregat dels Serveis Fotogràfics del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, codirector amb l’escriptor Magí Sunyer de la col·lecció de fotografia i poesia “La imatge que parla” de l’editorial Arola Editors, a més ha fet publicacions al voltant del patrimoni per a la Diputació de Tarragona. Premi nacional de fotografia Lux d’Or el 1993, en l’apartat de retrat.

Béatrice Bizot va néixer a Milà on va iniciar la seva carrera artística a l’Acadèmia de les Belles Arts de Brera. Els seus estudis van continuar al Center for the Arts de Midlan a Michigan, als Estats Units i posteriorment al departament d’escultura del Delta College de Michigan. Aquests anys d’estudi li van permetre adquirir una sòlida formació tècnica, tant en el camp del modelat com en el domini dels materials, en particular el bronze. Abans de venir a viure a Tarragona, on s’ha format a l’Escola d’Art de la Diputació a Tarragona, va realitzar diferents mostres a França. A la seva obra hi ha un fil conductor, l’home/la dona i el seu entorn en el sentit ampli de la paraula.

 

FER UN COMENTARI