La Mulassa de Tarragona, exposada al Palau de la Virreina de Barcelona

El motiu és ben especial: ho fa pels 450 anys de la Mulassa de Barcelona

Des del dissabte dia 3  fins el diumenge dia 11 de febrer, la Mulassa de Tarragona està exposada al Palau de la Virreina de Barcelona. El motiu és ben especial: ho fa pels 450 anys de la Mulassa de Barcelona, una efemèride que també té lloc durant la celebració de la ciutat de les Festes de Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de la ciutat de Barcelona.

Durant aquests dies, el palau de la Virreina s’omplirà d’exemplars vinguts d’arreu del territori de parla catalana, com per exemple de Reus, Montblanc, Girona… Fins a 10 mulasses que estan exposades al Palau. La mostra es pot veure en horari de 10:00h a 20:00h.

Això no obstant, les mulasses que hi ha exposades sortiran en cercavila el diumenge dia 11 a la tarda. La cercavila començarà a les 17:00h i sortirà des del Palau de la Virreina fins arribar a la plaça de Sant Jaume.

La Mulassa de Tarragona
Originària de l’entremès de Betlem del 1442, la Mulassa de Tarragona és l’element més juganer de totes les bèsties del Seguici Popular de Santa Tecla. Per un acord del 3 de novembre del 1744, l’Ajuntament de Tarragona va resoldre que la Mulassa no sortís més a les processons i altres actes que representessin una despesa per a la ciutat. Finalment, va ser recuperada l’any 1988 pel Centre de Colles Sardanistes, i és obra de Joan Serramià.