Les visites guiades “Històries Amagades de Tarragona” tornen per segon any

Les visites començaran al setembre i estaran actives fins al mes de juny

Les visites guiades “Històries Amagades de Tarragona” tornen per segon any consecutiu a càrrec del Museu d’Història de Tarragona, després de la bona acollida que van tindre l’any passat. L’objectiu és explicar les històries d’indrets poc coneguts de la ciutat, però que també van tindre un paper essencial en el passat de Tarragona. En aquesta edició, hi ha deu noves visites guiades i es repetiran set visites de l’any passat perquè “hi va haver gent que es va quedar fora de les 25 places que oferíem”, ha assenyalat Begoña Floria, consellera de Patrimoni.

Les visites guiades tenen un total de 25 places per visita i comptaran amb un expert en la matèria tractada que explicarà als visitants tot allò a destacar de la història del lloc que es visitarà. Per exemple, la primera visita guiada serà el diumenge 9 de setembre amb el títol “Sartine, el Richelieu de Lluís XV, va morir a Tarragona” a càrrec de Carles Marquès, periodista i gestor cultural. Marquès ha explicat que Sartine “era l’home més ben informat de França”. Les entrades tenen un preu de 5 euros per persona i es poden adquirir mitjançant la plataforma online Tarracoticket.

Lluís Balart, director del Museu d’Història de Tarragona, ha destacat que “és important parlar d’aspectes poc treballats com els ibers i els visigots, entre d’altres”. A això s’ha sumat la consellera de Patrimoni, que ha assenyalat: “A Tarragona tenim molt més que el llegat romà de Tàrraco i això ho hem de donar a conèixer”. Floria ha destacat la bona acollida que les visites guiades van tindre l’any passat i, per això, es torna amb una segona edició.