L’Ajuntament de Tarragona fa un balanç positiu del Festival Sota La Palmera

El conseller Hernán Pinedo que "és un espai d’exhibició i promoció per als joves creadors de la ciutat i el Camp de Tarragona amb una programació variada d’espectacles i propostes artístiques”

Imatge de l'actuació de 'El Diluvi'. Foto CEDIDA

Del 3 de juliol al dia 1 d’agost, el Festival Sota la Palmera ha reunit 2500 persones tant per les entrades als actes i espectacles del festival com pel seguiment en streaming mitjançant el canal de youtube @tarragonajove. El conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha valorat positivament els resultats del Festival Sota La Palmera d’enguany i ha destacat que “és un espai d’exhibició i promoció per als joves creadors de la ciutat i el Camp de Tarragona amb una programació variada d’espectacles i propostes artístiques”, també ha manifestat que “l’Espai Jove La Palmera és un equipament de referència dels vespres i les nits d’estiu a Tarragona”.

La vuitena edició del Festival Sota La Palmera va concloure el dia 1 d’agost la programació dels seus 30 actes amb una nit de cançó d’autor a càrrec d’Alidé Sans i Joan Masdeu. De la programació, cal destacar, l’actuació dels grups locals de qualitat com The Blind Mirror, Paula Llaurador Coll, la Chica del Mono, Violant Llopis i Joan Masdeu. Aquests grups del territori han enriquit el festival i actuant amb grups de fora han facilitat l’intercanvi i la trobada d’agents creadores.

Assenyalar, l’èxit de convocatòria i seguiment dels concerts de Pepet Nuet, el Diluvi, la Nit de Dansa i Sara Socas . També ha estat notable la bona acceptació de la Nit de la Il·lustració (en format virtual), Las Migas, la Nit de Monòlegs i The Blind Mirror.

També han resultat molt positives les experiències d’espectacles impulsats per joves creadores, que han mostrat els treballs de coreògrafes, pallasses i actrius i també la bona rebuda dels relats i contes promoguts per la conselleria de Cooperació.

El Festival Sota La Palmera ha reunit més de 50 artistes femenines situant-les com a protagonistes en el sí de les formacions escèniques. Tant des de la dansa, com el clown, la il·lustració o la música.

La conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona seguirà posant en valor les produccions culturals de dones creadores per reforçar la seva emprenedoria i apoderament com a part important en el desenvolupament cultural i comunitari.

El Festival Sota la Palmera és una mostra del treball compartit entre els tècnics municipals de Joventut i Cooperació, les entitats Cia dosdetres, La Imperfecta Dansa, l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona, PXL Sonic Estudi, Versembrant, els serveis tècnics d’espectacle i totes les bandes, grups de música i joves creadors que hi han col·laborat i han fet possible l’èxit d’aquesta edició, que ha estat un excel·lent aparador de varietat d’estils musicals i de bon funcionament.

Bona part de la programació dels actes i espectacles es pot seguir veient en diferit pel canal de youtube @tarragonajove.

Un cop finalitzat el cicle es poden seguir fent propostes, comentaris o aportacions a través del correu electrònic tarragonajove@tarragona.org.