Amfiteatrvm, un viatge al passat de Tarraco en busca de la justícia i la victòria

El jove Lvpvs lluitarà per enforntar-se a Aqvilvm, qui va matar, fent joc brut, al seu amic Nerva

Lvpvs, un gladiador amb set de venjança. Aquest és el protagonista d’Amfiteatrvm, el nou espectacle de gran format que ofereix la possibilitat a tots els espectadors de viatjar en el temps i retrocedir al dia en que Tarraco va inaugurar l’Amfiteatre.

Durant 45 minuts, el protagonista relata el seu viatge per terres llunyanes que el prepararà i el farà més fort per enfrontar-se a Aqvilvm, el gladiador que va matar, fent joc brut, a Nerva, amic incondicional de Lvpvs. Un viatge que el jove gladiador fa per restablir la injustícia i aconseguir la victòria.

Passat i present. Records. Lluites de gladiadors, feres vingudes de terres llunyanes, i espectadors amb ganes de venjança. Els ingredients necessaris per (re)viure una inauguració de l’Amfiteatre digne dels Déus.

Thaleia i Tarraco Ludus
Els grups de reconstrucció històrica Thaleia i Tarraco Lvdvs són els encarregats de donar vida als habitants i gladiadors de Tarraco que acompanyen al jove Lvpvs en el seu periple. Un espectacle que es pot gaudir cada divendres i cada dissabte, fins al 25 d’agost. En total, són 5 els caps de setmana en que l’arena d’aquest monument, declarat Patrimoni de la Humanitat, acull aquesta nova aposta del Patronat de Turisme de Tarragona que enfrontarà a Lvpvs amb el seu enemic Aquilum.

Una inauguració molt emotiva
Durant la inauguració d’Amfiteatrvm, el passat divendres 27 de juliol, tot l’equip que integra l’espectacle va voler retre un homenatge al tècnic de Digivisión, Àlex Salmerón, qui va morir durant un dels assajos previs a l’estrena. “Àlex, va per tu”, va dir Pep Vergé, director artístic de l’espectacle, acompanyat pels gladiadors que van cridar el jurament dels gladiadors “Vri Vinciri Verberari Ferroque Necari” tot just abans de començar la representació.