Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

El nou contracte de neteja de Tarragona mantindrà la plantilla actual, segons USOC

Avatar photo
USOC es desmarca del comunicat amb UGT, on s’assenyalava que hi havia llocs de treball en perill

El contracte de neteja i brossa de Tarragona continua copant el debat de la ciutat. Després que la licitació quedés deserta l’anterior mandat, el nou govern va poder tirar-lo endavant amb quatre empreses interessades. GBI Paprec va ser la millor valorada, però l’ombra d’un possible recurs es va estendre per les filtracions abans de conèixer el veredicte.

A més, la setmana passada un comunicat conjunt entre UGT i el sindicat minoritari del comitè d’empresa, USOC, va alertar del perill que corria el personal de taller amb aquesta nova adjudicació. Tot i això, el tema ha fet un gir de 180 graus, amb USOC retractant-se d’aquell comunicat i assegurant que cap treballador de la plantilla corre perill.

Segons ha pogut conèixer La Ciutat, els representants sindicals de la USOC asseguren que no se’ls va facilitar la informació adequada per fer aquesta afirmació. Un cop consultats els documents, consideren que els treballadors de taller mantindran els seus llocs de feina amb l’arribada de la nova empresa. De fet, subratllen que estan garantits per llei.

En aquell comunicat, el comitè d’empresa carregava contra els criteris de valoració relacionats amb el manteniment de la flota de vehicles. Al mateix temps, alertava que el traspàs dels manteniments preventius als tallers oficials posava en risc el treball del personal de taller i degradava el seu estatus.

Ara, la USOC afirma que els llocs de treball estan garantits amb la subrogació i que el contracte especifica prou càrrega de feina per a aquest departament. En aquest sentit, expliquen que amb el nou servei en vigor s’hauran de fer revisions diàries de tots els vehicles. A més, la flota incorporarà nous elements com tricicles o carrets elèctrics, que també s’hauran de revisar.

D’altra banda, apunten que s’haurà de formar específicament el personal de taller. Un fet que per a ells demostra que “confien en aquests treballadors per a realitzar les reparacions i el manteniment”. L’única tasca que quedaria fora del seu abast seria aquest manteniment preventiu de la nova flota de vehicles. Per a la USOC, “quan el text parla de ‘manteniments preventius’ es pot entendre que els vehicles tindran una garantia que requerirà manteniments a càrrec del servei oficial per a conservar-la”.

Tot i que creuen que la plantilla té assegurada la subrogació, avisen que “a la mínima que no es compleixi el conveni o intentin vulnerar els mínims drets dels treballadors, ho denunciarem com hem fet sempre”. “Som sindicalistes, no polítics. No jutjarem ni el criteri de valoració ni les empreses que s’hi han presentat”, etziben. Per això, prefereixen esperar que la nova empresa assumeixi el servei oficialment per tenir una interlocució directa amb ells i demanen a l’actual comitè d’empresa un calendari de la negociació del conveni.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Inicien les obres de sanejament de Can Gomà, a Mollet

Notícia següent

La inversió dels pressupostos a Barcelona puja a 1.190,6 MEUR

Notícies relacionades