fbpx

La comunitat gitana de Campclar, contra un youtuber: “Dona una imatge que no correspon amb la realitat”

Avatar photo

Pobresa, delinqüència, drogodependència, absentisme escolar… Aquesta és la imatge que pretén mostrar el youtuber ‘BCN a Pie de Calle’ en el seu vídeo a Campclar (Tarragona). Un retrat que ha criticat l’Associació Gitana de Campclar, apuntant que el vídeo reflecteix una realitat que no existeix i que busca estigmatitzar la seva comunitat.

El vídeo és polèmic i tracta de manera intencionada mostrar la pitjor cara del barri tarragoní. “No es pot negar que algun aldarull apareix de tant en tant, però el videoclip dona a entendre que el barri el conformen drogoaddictes i gent violenta”, afirma l’Associació. A més, la comunitat gitana també acusa el polèmic youtuber de mostrar gent que no és de Campclar: “Ha fet un vídeo fictici, una pel·lícula que aquest barri no es mereix. Els han portat per a generar aquest contingut”. 

Així mateix, un dels principals retrets que li fan al youtuber són els perfils triats per a elaborar el vídeo. La comunitat gitana recalca que no mostra “ni la part familiar del barri ni l’acollida de les comunitats que la conformen” i inclús l’anima a tornar-hi per gravar un nou vídeo que ensenyi “de primera mà la història del barri, els costums i què fem la resta del dia”.

Dubtes sobre les pedrades

Un dels moments més calents és l’instant de les pedrades amb la policia i bombers, que, de fet, s’utilitza per titular el vídeo. “La meva intenció era acabar el vídeo, però algú va incendiar uns contenidors i, a partir d’aquí, es va desfermar la bogeria”, diu el narrador del canal.

“És una cosa que no passa. Quina casualitat que, just quan ve aquest youtuber, succeeixi…”, dubten des de l’Associació. Tanmateix, creuen que no es pot descriure el barri amb els actes de “quatre gamberros” i acusa el youtuber de voler “promocionar la delinqüència” amb aquest tipus de contingut. “No s’ha posat en contacte amb nosaltres per donar una imatge fidedigna, simplement ha vingut a reflectir una imatge que ell creu o vol donar del barri, la qual li ha donat molta repercussió”, sentencien.

En paral·lel, des de l’Associació esperen que aquesta polèmica esperoni les administracions públiques a prestar-los-hi el suport que fa anys que demanen. “Després de molts intents perquè s’escolti el barri, no trobem l’acollida que caldria. A veure si a partir d’avui es comença a posar solució a les múltiples denúncies”, anhelen.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es designa Granollers per coordinar la Xarxa de Ciutats Educadores

Notícia següent

Salou reforça la seguretat als comerços per les festes de Nadal

Notícies relacionades