Dilluns, 15 d'abril de 2024
És notícia

El Comitè d’Empresa carrega contra els criteris de valoració del contracte de neteja de Tarragona

Avatar photo
Els sindicats es mostren preocupats pel futur dels treballadors de taller, qui apunten que quedarien relegats a “tasques de neteja”

L’empresa francesa GBI Paprec va ser la proposta més ben valorada en el concurs públic sobre el nou contracte de la brossa i neteja. Tot i això, la notícia ja va estar marcada en el seu moment per les filtracions abans de l’obertura dels sobres, que podria dur a algun dels tres competidors a recórrer contra la decisió.

Per acabar-ho d’adobar, el Comitè d’Empresa dels treballadors del servei ha sortit en bloc per criticar alguns dels criteris de valoració d’aquest contracte. Tal com explica el seu president, Luis Blanco, no han volgut centrar-se en qüestions de maquinària o maneres de treballar, sinó únicament en els aspectes que afecten els treballadors.

En concret, apunten que els preocupa “els criteris de valoració relacionats amb el manteniment de la flota dels vehicles”. En aquest punt, l’única empresa que proposava fer “els manteniments preventius en tallers de fabricants oficials” va ser la guanyadora. Una proposta que va ser valorada positivament. En canvi, Urbasser, FCC Medi Ambient i Valoriza plantejaven que aquesta tasca recaigués en el taller intern que té vuit treballadors. La desaparició d’aquestes responsabilitats faria que aquests membres del taller dediquessin més temps en “neteja de vehicles i manteniment i neteja de les instal·lacions”.

Segons el comitè, aquesta opció és una “clara vulneració dels drets dels nostres companys, que es veuran relegats a tasques de neteja, privant-los de l’oportunitat d’exercir les seves funcions especialitzades de manteniment preventiu i recepcions”. És a dir, tant UGT com USOC consideren que el fet desposseir aquestes tasques del taller seria una “falta de reconeixement inacceptable” i deixaria la seva posició molt tocada. “Si els treuen tota la càrrega del taller, què els hi diràs? Que es posin a netejar? Els estàs extingint, tots sabem com funciona això“, etziba Luis Blanco.

En aquesta línia, els representants dels treballadors avisen que “no descansaran fins a garantir que es protegeixin els interessos de TOTS els treballadors” i demanen revisar aquestes valoracions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Balaguer prepara la construcció d’un Pumptrack

Notícia següent

El Tanatori Municipal de Tarragona construirà un nou forn crematori

Notícies relacionades