Comencen els treballs de desmuntatge del jardí vertical de la Tabacalera

Els treballs es van adjudicar a l’empresa Plan Consulting Grup, SL. per 19.500 € més Iva., i consisteixen en l’enderroc i retirada de tota la construcció

Imatge del jardí vertical de Tarragona. Foto CEDIDA

Aquesta setmana comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera, una decisió que va adoptar l’Ajuntament a causa de l’estat de degradació en que es troba, que s’ha anat produint al llarg dels anys, i que suposa un risc a mitjà termini per a les persones. Especialment, està en molt mal estat la instal·lació de reg que s’ha fet malbé i perd aigua, això comporta l’oxidació del sistema de recollida de les aigües i també està molt deteriorada l’escala d’emergència.

Tot plegat implica una situació d’insalubritat, brutícia i perill de despreniments. Per aquests motius, la conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona va decidir desmuntar-lo, rehabilitar el parc de la Tabacalera i dignificar l’espai.

Els treballs de desmuntatge es van adjudicar a l’empresa Plan Consulting Grup, SL. per 19.500 € més Iva., i consisteixen en l’enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l’estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal·lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl·lics, fa aproximadament 210 m. de llarg i 18.25 m. d’alt. El desmuntatge del jardí vertical s’executarà en nou setmanes.

El jardí vertical ubicat davant de diferents naus de la Tabacalera, al passeig de la Independència, es va construir l’any 2010.