Ciutadans recorda a la Diputació de Tarragona que ha de defensar l’interès comú

Rubén Viñuales remarca que “un informe jurídic alerta que recórrer la sentència del TSJC sobre la pertinença a l’AMI pot tenir costos per a la institució

Pla obert del ple de la Diputació de Tarragona del 29 de novembre del 2019.

El portaveu de Ciutadans (Cs) a la Diputació de Tarragona, Rubén Viñuales, ha assegurat durant el plenari d’aquest matí que “la Diputació ha de defensar l’interès comú” i ha afegit que “aquest no és cap dels objectius de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)”. Ho ha explicat durant el debat del punt que plantejava que l’ens supramunicipal presentés un recurs de cassació contra la sentència 1822/2020 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Viñuales ha demanat a la presidència que retirés aquest punt de l’ordre del dia i ha destacat que “un informe jurídic de la mateixa Diputació alerta de la dubtosa viabilitat del recurs i remarca que, si el tribunal no l’admet a tràmit o el rebutja, la institució haurà de pagar les costes judicials, entre 1.000 i 3.000 euros de diners públics”.

“La sentència en primera instància ja deia que l’objectiu de l’AMI és aconseguir la independència, i aquest no és d’interès comú per a tota la Diputació”. Per això, ha reclamat a l’equip de govern de l’ens que “treballi en tots els àmbits sobre els quals la institució té competències i tenint en compte la diversitat de la província”.

Finalment, el portaveu de Cs ha lamentat que “la Diputació hagi aprovat recórrer la sentència del TSJC, ja que aquest fet comportarà, molt probablement, uns costos i perjudicarà el bon nom de la institució”.