Ciutadans proposa ajornar la renovació de la flota d’autobusos municipals per fer front a la crisi de la COVID-19

La representant de Cs al consell d’administració de l’EMT, Sonia Orts, explica que “aquesta mesura permetria destinar 600.000 euros a necessitats urgents actuals i futures derivades de la situació sanitària”

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona ha proposat a l’equip de govern que “ajorni la renovació de la flota d’autobusos municipals per destinar aquests recursos a fer front a la crisi de la COVID-19”. La regidora i representant de Cs al consell d’administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha explicat que “els autobusos són vells i fa temps que des de Cs apostem per renovar-los, però ara mateix les necessitats actuals i futures de l’Ajuntament obliguen a marcar prioritats”. “Apostem per destinar aquests 600.000 euros a fer front a demandes socials i ajudes als empresaris” i ha afegit que “un cop la situació es normalitzi, això sí, hauríem de reprendre la renovació de la flota”.

Orts ha detallat que la proposta presentada per Cs a l’EMT també demana que “s’estudiï l’opció que sigui la pròpia empresa qui s’encarregui del manteniment dels autobusos, ja que d’aquesta manera el servei no s’hauria d’externalitzar i això suposaria un estalvi i una reducció de l’aportació que fa l’Ajuntament”. “Fins l’any 2004 l’EMT comptava amb un taller propi i l’empresa té l’espai i el personal necessari per fer-ho”, segons la regidora de Cs. Orts ha indicat que “el cost d’externalitzar el manteniment dels autobusos és de prop de 700.000 euros durant 5 anys”.

Finalment, la regidora de Cs ha remarcat que “aquestes dues propostes presentades a l’EMT i a l’equip de govern s’afegeixen a moltes d’altres ja plantejades amb la voluntat de sumar esforços”. “És moment de fer aportacions útils i realistes per minimitzar, en la mesura del possible, els efectes de la COVID-19”, ha conclòs.