Cinta Pastó substituirà a Laura Castel a l’Ajuntament de Tarragona

Pau Ricomà deixarà l’acta de diputat per ERC a la Diputació de Tarragona per dedicar-se “al 100%” a l’alcaldia de Tarragona. Tal com va avançar dimecres al vespre en declaracions a Tac12 i ha confirmat aquest dijous en declaracions als mitjans, l’alcalde ha valorat la renúncia com “un tema d’absoluta normalitat”. “Portar l’alcaldia de Tarragona és molt absorbent i, per mi, preferent. Vull centrar-me al 100% en la meva ciutat”, ha manifestat Ricomà. L’alcalde ha detallat que fa un mes va traslladar a ERC la intenció de deixar el càrrec a la corporació supramunicipal i que aquesta setmana ha rebut el vistiplau del partit.
D’altra banda, l’alcalde també ha confirmat que la regidora Laura Castel sortirà del consistori i del govern municipal per centrar-se en el Senat, i que la seva substituta serà la metgessa Cinta Pastó. “El fet que Castel segueixi defensant els interessos de Tarragona des de Madrid i l’entrada de Pastó el que fan és reforçar i donar més musculatura al govern”, ha opinat Ricomà.

El batlle ha negat que aquests dos moviments tinguin res a veure amb la dimensió del govern de coalició d’ERC i En Comú Podem, que compta amb nou dels 27 regidors del saló de plens. “Encara que fóssim més gent, ens absorbiria igual perquè faríem més coses. Com més podem ajudar la ciutat és amb la Laura des de Madrid i jo estant al 100%”, ha tancat Ricomà.