CatECP es personarà com a acusació popular al cas IQOXE

Els comuns consideren "ofensiu" que en la comissió d'estudi del Parlament l'empresa hi enviï el seu advocat

CatECP ha anunciat que es personarà com a acusació popular a la causa judicial contra l’empresa IQOXE de la Canonja (Tarragonès), que el passat 14 de gener va patir una explosió que va causar la mort de tres persones. La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ho ha justificat perquè “són uns fets extremadament greus que no poden quedar sense explicació ni impunes”.

Per la seva banda, la diputada dels comuns, Yolanda López, ha qualificat d'”ofensiu” que en la comissió d’estudi del Parlament sobre la petroquímica de Tarragona, IQOXE faci comparèixer el seu advocat i no algun dels màxims responsables de la companyia en la sessió d’aquest dimarts.

Albiach ha fet l’anunci aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament i ha defensat que el partit formi part de la causa judicial també pels “continus accidents” de les empreses del polígon petroquímic de Tarragona i perquè “cal transparència per conèixer els detalls” dels sinistres i “garantir la seguretat” de treballadors i veïns de la zona.

Precisament IQOXE ha de comparèixer en la sessió d’aquest dimarts de la comissió d’estudi de la petroquímica que se celebra al Parlament. López ha criticat que la companyia ha posposat tres vegades la seva aparició i ha criticat que finalment ho comparegui cap dels màxims responsables de l’empresa. Ho farà un tècnic i l’advocat Javier Fontcuberta, del gabinet Cuatrecasas, que també ha assumit les funcions de portaveu d’IQOXE.

“És un acte de covardia de l’empresa”, ha assenyalat López, que ha valorat com a “ofensiva i decebedora” l’actitud de la química. Tot i això, ha remarcat que és una decisió legal, però que “no és ètica”. A més ha sol·licitat al Govern que faci públic l’informe independent que va encarregar a l’empresa DNV, que inicialment havia d’estar enllestit a finals de juny.

El cas es troba al jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona i també s’hi han presentat com a acusació popular del Departament de Treball de la Generalitat o la CGT, mentre que l’Ajuntament de Tarragona s’hi ha personat com a acusació particular.