Carles Porta serà aquest divendres a l’Espai Jove Kesse

L’escriptor i director Carles Porta serà aquest divendres 27 de novembre a les 18h, a l’Espai Jove Kesse, tancant el cicle “la ciutat a cau d’orella” i ens explicarà com van ser els seus inicis en la investigació periodística i quins han estat els reptes i amb que s’ha anat trobant al llarg de la seva trajectòria com a narrador de crims reals.

Explicarà quines són les claus per a la documentació i narració del gènere del true crime basant-se en els casos que ha treballat i exposarà la seva visió per orientar a futures generacions de periodistes. Comparat amb Truman Capote o Norman Mailes, tots dos grans innovadors del nou periodisme, Carles Porta és un periodista català que va veure de primera mà la mort quan va ser enviat especial a conflictes com els de Bòsnia, Rwanda o Kosovo, entre d’altres.

És conegut pel seu programa Crims, de Catalunya Ràdio, el qual va ser avalat per la crítica. És per això que TV3, reticent al principi a portar a la petita pantalla casos d’assassinat per no generar sensacionalisme, aposta finalment per aquest nou format, tractant-los amb tal objectivitat que el rigor de les investigacions prima per sobre de les quotes de share o de la morbositat. Deu capítols i set casos van arribar a les llars dels catalans les nits dels dilluns.

Per a aquells per als quals els llibres sempre són un refugi preferit a la televisió, el programa es va transformar en obra escrita: Crims, amb Carles Porta, de la Campana Editorial. En ella, Porta dóna veu a set relats reals ocorreguts a Catalunya, diversos de gran impacte mediàtic com el crim de la guàrdia urbana o el de la vídua negra del barri de Sants, coneguda com l’enverinadora. D’altres, encara sense resoldre malgrat haver transcorregut més de dues dècades, com el de Can Morgat, i algun calat internacional com el del camioner alemany: assassí en sèrie que operava a nivell europeu i que va ser detingut gràcies als Mossos d’Esquadra .

L’acte és gratuït i cal reservar entrada a https://tarragonajove.org/activitats/crims-com-es-narra-un-crim/

A la vegada, s’emetrà en directe per streaming