Canvis de circulació a Tarragona del Passeig de la Independència a Torres Jordi

La construcció d’una nova rotonda és l’ínici de la transformació de l’entorn de la Tabacalera

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’entorn de la Tabacalera canviarà de fisonomia en els propers mesos. A la cruïlla entre el Passeig de la Independència i Torres Jordi s’està construint una rotonda per donar més fluïdesa al trànsit a aquest nus viari que enllaça Ponent a través del pont del Francolí amb la Part Baixa de Tarragona. Això implica una reordenació viària que permetrà un canvi de sentit al voltant de la Tabacalera.  

Està previst que les obres finalitzin a principis de novembre. Aquesta remodelació ha implicat un trasllat de les parades dels autobusos municipals, així com que es mantingui tallat Torres Jordi per tothom excepte pels veïns a qui se’ls permet l’accés als pàrquings. Fins ara, els vehicles que volen accedir a la Part Baixa i Serrallo des del Passeig de la Independència hi accedeixen pel carrer Manuel de Falla, fins a arribar a l’avinguda Vidal i Barraquer.  

A partir de dilluns, 16 d’agost, el tram de Passeig de la Independència que enllaça amb el Serrallo (davant de la Tabacalera) quedarà tallat perquè comencen a construir les rasses per soterrar els serveis. Durant 15 dies els vehicles que vulguin accedir al Serrallo des del pont del Francolí ho hauran de fer Manuel de Falla i Vidal i Barraquer o continuar la marxa per Ramon i Cajal fins al carrer Jaume I. A principis de setembre tornarà a obrir-se aquest tram. “La intervenció a l’entorn de Torres Jordi és una millora de la part baixa en tant que hi generem habitatge, activitat i millores en l’espai públic. Aquesta rotonda permetrà resoldre necessitats viàries de forma més fluïda”, remarca el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig.  

Noves parades d’autobús per ampliar el servei als veïns  

Per altra banda, les obres obliguen a anul·lar les parades de la Línia 22 Torres Jordi i Bastos del servei municipal d’autobusos. Per aquest motiu, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) habilitarà, a partir de dijous dia 19 d’agost, dues parades provisionals per donar un millor servei als veïns de la zona.  

D’anada cap a la zona del Serrallo, la nova parada estarà ubicada a l’avinguda Vidal i Barraquer, al seu tram final, davant de la Piscina del Serrallo, mentre que, de tornada, els autobusos s’aturaran a la mateixa avinguda Vidal i Barraquer, aproximadament a la cantonada amb el carrer Smith.  

D’aquesta manera, explica Jordi Fortuny, president de l’EMT, “donem més opcions als veïns que també tenen la possibilitat de fer servir les parades ja existents del Pòsit i el Serrallo”.