La Canonja prepara una nova edició de l’Ecoverd amb 9 dies d’activitats

Del 29 de maig a l’11 de juny se celebraran activitats relacionades amb el medi ambient i la vida saludable

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Canonja, amb la col·laboració d’entitats del poble, presenta un any més el programa de l’Ecoverd, una setmana dedicada al medi ambient i a la vida saludable i que enguany omplirà d’activitats gairebé 10 dies.

Des del dia 29 de maig fins l’11 de juny tot un seguit d’actes configuren el programa de l’Ecoverd, on s’hi han implicat moltes entitats canongines, l’Escola la Canonja, la Llar d’Infants Mare de Déu de l’Esperança i l’Institut Collblanc.

“Hem aconseguit que l’Ecoverd formi part de la programació anual de l’Ajuntament pel que fa a activitats mediambientals i enguany hem incrementat els dies i el programa és més extens”, ens comenta la regidora de Medi Ambient, Glòria Virgili.

Les activitats, de caràcter divulgatiu, començaran el diumenge 29 de maig amb un taller de fotografia de la natura al Mur Verd a càrrec del fotògraf Pep Aguadé. Aquest taller és un petit tast introductiu a la fotografia de paisatge que obrirà el Concurs de Fotografia de l’Ecoverd.

Dilluns 30 de maig s’iniciarà la campanya per millorar la recollida de fracció orgànica. Un grup d’educadores ambientals recorreran casa per casa oferint un petit cubell i bosses orgàniques.

La cuina i l’alimentació també hi seran presents en aquesta edició. Concretament dimarts 31 de maig a les 6 de la tarda hi haurà un taller a càrrec d’Aliment Art sota el títol: “Cuinem saludablement per protegir el nostre món”.

Seguirem el dimecres 1 de juny amb un altre taller, aquest cop de manualitats “Reciclatge Creatiu” a càrrec de Sonia Martínez, de la botiga taller Amb Art.

La vinya i els vins arribaran dijous 2 de juny, amb una xerrada al Castell de Masricart a càrrec de Joan Solé Bordes, historiador i filòleg. En acabar es durà a terme un tas de vins ecològics. Cal inscripció prèvia.

També hi ha un dia dedicat a la vida saludable i l’esport. Divendres 3 de juny a las 21 hores caminada nocturna per l’Anella Verda i al finalitzar es farà un sopar de motxilla a les barbacoes del Sector Nord.

Dissabte 4 de juny i per primera vegada, podrem gaudir d’un Scape Room teatralitzat únic i fet a mida, a partir de les 16.30 al pati de l’Escola.

El diumenge 5 de juny hi haurà un espectacle infantil a càrrec de la CIA Toma Pa’ti a les 12 h a l’avinguda Collblanc.

La visita a la planta de compostatge de Botarell posarà el punt i final a l’Ecoverd 2022.

Serà el diumenge 11 de juny. La sortida es farà a les 9 del matí amb autocar des del parc de Rec de Bardina. Cal inscripció prèvia al Castell de Masricart.

La majoria de les activitats de l’ECOVERD són gratuïtes. En el programa d’actes penjat a la web www.lacanonja.cat hi trobareu tota la informació i quines requereixen inscripció prèvia per tal de poder-hi participar.