Balanç molt positiu de la primera campanya de donació de sang a Toyota Autoforum

Aquest dijous 22 d’octubre s’ha celebrat la primera jornada de donació de sang al concessionari Toyota Autoforum de Tarragona

Es tractava d’una campanya solidària promoguda des de Toyota España, en favor del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i que ha consistit en cedir els concessionaris de les 4 províncies catalanes perinstal·lar-hi punts de donació.

A Tarragona, els responsables de Toyota Autoforum i l’equip del Banc de Sang han coincidit en que la jornada ha estat tot un èxit, ja que la quantitat de donants que han participat de la campanya, han superat les expectatives.

En total, 85 persones han passat pel concessionari, de les quals 78 han pogut donar. I d’aquestes, més d’una trentena ho ha fet per primer cop a la seva vida; una dada especialment rellevant ja que representa prop del 40%.Tot plegat en poc més de 6 hores. Xifres que aboquen un balanç molt positiu.

A la donació hi ha participat un volum molt important de treballadors, familiars, veïns i clients, així com donants habituals i espontanis, que s’han volgut acostar al concessionari malgrat que el dia s’ha mantingut plujós.

La lectura ha estat especialment positiva, tenint en compte que l’acció s’ha desenvolupat en un context en que les restriccions no han faltat, ja que era necessari demanar cita prèvia. S’han extremat les mesures d’higiene, seguretat i les distàncies per poder realitzar les donacions amb totes les garanties i amb absoluta tranquil·litat i confiança.

Molt abans de començar la donació, a les 10 del matí, s’havien exhaurit les cites prèvies disponibles a la pàgina web, que s’havia habilitat per poder organitzar la donació. I per això, aquelles persones que volent ser solidaries, han anat a donar sang sense reserva, s’han hagut d’esperar o demanar cita en alguna de les franges on hi havia hagut alguna baixa.

Sense cap mena de dubte aquesta ha estat una campanya excepcional i que els responsables del concessionari Toyota Autoforum esperen poder repetir, especialment pel significat que té saber que “les nostres instal·lacions han servit per una causa tan generosa, noble i necessària, com aquesta. Ha estat un dia molt emocionant i volem agrair a tots els que han vingut a donar, la seva generositat . I al Banc de Sang, el seu esperit i els mitjans per fer-ho possible.”