Arriba la samarreta de Santa Tecla més solidària

Enguany, un euro de la venda de cada samarreta de Santa Tecla anirà destinat a la Marató de TV3, centrada en la investigació sobre el coronavirus

Presentacio de la campanya solidaria de Santa Tecla 2020. MARIA COMABELLA

Avui s’ha donat a conèixer la campanya solidària que el Ball de Diables de Tarragona durà a terme a través del marxandatge de les Festes de Santa Tecla de Tarragona, presentat el passat mes de juliol.

Enguany, s’ha posat a la venda un mocador, una motxilla, una bossa de tela, un ventall, una polsera, un domàs i una samarreta. Aquesta última tindrà un cost de 12€, un euro del qual anirà destinat a la Marató de TV3, que recaptarà diners per a la investigació sobre el coronavirus. Cristina Albareda, representant del Ball de Diables, ha explicat que “ja fa temps que volíem participar a la Marató, l’acte solidari per excel·lència de Catalunya”, i que malgrat la situació actual “no ens volíem perdre aquesta cita i hem decidit dotar la samarreta d’un component solidari”.

El Ball gestiona la comercialització d’aquest element tan destacat de les festes des de 1985, quan es van inventar una samarreta de Santa Tecla per celebrar el seu cinquè aniversari de vida.

 

Les matinades, protagonistes del merxandatge

La imatge del merxandatge està creada pel dissenyador Octavi Torné i segueix la línia dels anys anteriors, centrats en els moments més icònics de Santa Tecla. Per això, Torné ha escollit com a escenari la Baixada de Misericòrida i les matinades com a protagonistes. De fet, aquesta zona de la ciutat encara no havia sortit mai en cap cartell. A més, els músics no tenen camises identificables, amb la intenció que representin tots els grallers i timbalers dels Seguici i totes les generacions.

La samarreta es pot trobar a El Corte Inglés, El Lloro de la Negrita i a la Llibreria la Capona. A partir del 25 d’agost també es podrà comprar als Mercats de Tarragona, mentre que l’estand de les festes, situat al vestíbul del Teatre Tarragona, s’obrirà l’11 de setembre.

Sant Magí i Santa Tecla, dins la nova normalitat

Tarragona ha decidit mantenir els actes de les dues festes majors de la ciutat. Segons l’alcalde, Pau Ricomà, “dins les seves possibilitats, la celebració de Sant Magí ha sigut molt digna i adaptada a la nova realitat” i ha aprofitat per agraïr a les entitats que hi han participat.

Pel que fa a Santa Tecla, només es coneixen els tres concerts principals: Manel, Stay Homas i Miguel Poveda, que tindran lloc els dies 15, 16 i 17, respectivament, a les 21:30h al Teatre Auditori del Camp de Mart. Les entrades ja s’han posat a la venda. En relació al Seguici, tot sembla indicar que no es podrà dur a terme, ja que la nova normativa del PROCICAT prohibeix que grups diferents comparteixin un mateix escenari o actuació, pel que es descartaria tant la processó al carrer com el pla alternatiu al Camp de Mart, una opció que la majoria d’entitats del seguici han descartat.

D’altra banda, també s’ha anunciat la Perpetuadora de les Festes d’enguany, Àngels Cantos, escultora tarragonina amb una dilatada trajectòria professional en el camp artístic i en la restauració, que ha fet, entre d’altres, la intervenció global dels Gegants Moros.