Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona reparteix braçalets esportius amb la bandera irisada entre els clubs de la ciutat

És una de les accions de la campanya ‘L’esport és divers’ impulsada per les conselleries d’Igualtat i Esports amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a l’esport

A partir d’avui dimecres, tots els clubs esportius de la ciutat tenen a la seva disposició una bandera LGTBI i braçalets amb la bandera irisada per a les capitanies dels equips amb l’objectiu que els puguin lluir durant les competicions que es duguin a terme aquest cap de setmana 22 i 23 de febrer. És una de les accions emmarcada en la nova campanya que, sota el lema L’esport és divers, impulsen la conselleria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ i Tarragona Esports amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a l’esport.
Els clubs que es vulguin adherir a aquesta campanya poden recollir el material a qualsevol dels sis complexos esportius municipals (Riu Clar, Bonavista, Campclar, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Part Baixa i Serrallo), equipaments que també posen a disposició de les entitats esportives el manifest el Consell Nacional LGTBI de Catalunya amb motiu d’aquest dia internacional. També en el marc d’aquesta campanya, totes les instal·lacions esportives municipals llueixen, des d’avui, diferents cartells de sensibilització i contra l’LGTBI-fòbia a l’esport.
El lema L’esport és divers esdevé un crit per a la inclusió de totes les persones en el món de l’esport i l’activitat física, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. I és per això que es convida tot el sector esportiu de la ciutat a sumar-se a aquesta reivindicació i a promocionar i difondre aquesta jornada a les seves instal·lacions i compartir les imatges amb el marxandatge de la campanya a les seves xarxes socials.
“El món de l’esport reivindica el dret de totes les persones a practicar qualsevol activitat esportiva sense cap mena de discriminació i denúncia qualsevol mena d’agressió, desigualtat o incitació a la violència envers qualsevol col·lectiu, dins i fora del terreny de joc”, ha manifestat el conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Mario Soler, qui lloat el treball conjunt amb la conselleria d’Igualtat per dur a terme aquesta nova campanya.
“La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat i, per tant, s’ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l’esport pels beneficis que suposa per a la salut. L’esport i l’activitat física formen part de la vida de moltes persones i significa una part essencial del seu benestar. Continuem treballant per garantir els drets de totes les persones i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”, ha manifestat per la seva banda la consellera d’Igualtat, Cecilia Mangini.
Imatge: Joan Carles Borrachero

Dia Internacional de l’LGTBI-fòbia a l’esport

El 19 de febrer se celebra el Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià i referent del futbol anglès, va arribar a jugar en més de cinc equips. Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ en l’àmbit esportiu.

Tarragona Esports s’adhereix a la Xarxa NOA

Tarragona Esports s’ha adherit a la Xarxa Noa, el projecte impulsat per la conselleria d’Igualtat, Polítiques Feminismes i LGTBI+ que crea espais segurs a la ciutat i forma agents de prevenció contra les agressions masclistes i LGTB-fòbiques. En aquest sentit, i tal com s’està fent en altres àrees municipals i espais privats, el personal tècnic de Tarragona Esports rebrà formació per esdevenir agents NOA i les instal·lacions esportives municipals s’identificaran  mitjançant cartells i altres suports i oferiran informació sobre on accedir si es necessita ajuda o assessorament. Paral·lelament, qualsevol club esportiu que vulgui formar part d’aquesta xarxa pot escriure i sol·licitar informació a noa@tarragona.cat
La Xarxa NOA (No a les Agressions) masclistes i LGTB-fòbiques, és un projecte amb el qual l’Ajuntament de Tarragona ha fet un pas endavant per continuar treballant en la lluita contra aquestes conductes des de la corresponsabilitat comunitària.
Maria Redacció Lorenzo

Missatges recents

Es prorroguen els treballs de la comissió d’estudi d’ordenació del territori i urbanisme

Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…

5 hores fa

La Diputació de Tarragona impulsa la renaturalització de l’Albereda de Santes Creus

Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…

5 hores fa

La Generalitat preveu ampliar el nombre de places a La Vinyota, a Mollet del Vallès

La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…

5 hores fa

Barcelona obre les votacions dels projectes dels pressupostos participatius

Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…

6 hores fa

La 38a Setmana Medieval de Montblanc tanca amb rècords de participació

La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…

6 hores fa

Torredembarra i la Fundació Onada renoven el conveni per la inserció laboral de col·lectius vulnerables

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…

6 hores fa

Esta web utiliza cookies.