Adif licita el projecte de desmantellament de la via entre Vandellòs i Port Aventura

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha licitat la redacció del projecte de desmantellament de la via entre Vandellòs-L’Hospitalet de l’Infant i Port Aventura (Tarragona), després que s’hagi engegat la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

El contracte té un pressupost de licitació de 555.961,82 euros i un termini d’execució estimat d’11 mesos, segons ha informat Adif AV en un comunicat aquest dijous.

L’àmbit d’actuació té una longitud aproximada de 29 quilòmetres i creua els termes municipals de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou.

Prèviament, l’administrador d’infraestructures ha analitzat en un estudi l’efecte barrera de la plataforma ferroviària a desmuntar que provoca en els municipis que creua el traçat.

Ho ha fet per donar compliment a la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), que determina l’obligatorietat de desmantellar tots els elements de via, electrificació i instal·lacions de seguretat.

El contracte licitat ara per Adif AV desenvoluparà la documentació concorde als resultats de l’estudi sobre aquest efecte barrera, del que es deriven actuacions amb l’objectiu d’integrar la plataforma per al seu ús cívic per part dels ciutadans.

La redacció del projecte constructiu contemplarà actuacions de caràcter ambiental, demolicions, adequació i millora de drenatges i de la plataforma, així com la millora de la permeabilitat del trànsit.