8 anys de presó per intentar matar un noi al port de Tarragona

El judici per homicidi en grau de temptativa se celebrarà a l'Audiència per uns fets que es remunten a l'estiu del 2017

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Tres veïns de Tarragona afronten 8 anys de presó per haver intentat matar un noi a la zona d’oci del port esportiu. Els fets es remunten al juny de 2017 i el judici se celebrarà properament a l’Audiència. L’escrit de conclusions provisionals de la Fiscalia recull que la víctima, en presenciar una situació tensa, es va atansar al grup dels acusats per posar pau, però van reaccionar apallissant el noi.
Després el van acorralar i el van empènyer des de la repisa del recinte del port. Va caure al buit a una altura de 5 metres. L’impacte va causar-li un traumatisme cranioencefàlic i la mandíbula fracturada, unes lesions per les quals va necessitar cures durant 40 dies. Fiscalia demana una indemnització de 20.000 euros per les lesions i seqüeles.
Els acusats, que actualment tenen una edat de 28 anys, 26 anys i 23 anys, tots tres amb antecedents penals, s’enfronten a una pena de 8 anys de presó per un delicte d’homicidi en grau de temptativa, amb agreujant d’abús de superioritat. Fiscalia considera que van empènyer-lo amb “ànim d’atemptar contra la seva vida” o “amb consciència que aquella conducta podria fer-ho”.
A partir d’aquí, demana aquesta pena de presó per a cadascun dels acusats, així com també la prohibició d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres o de comunicar-s’hi, durant un període de 10 anys, i d’indemnitzar-la, entre tots, amb 20.000 euros.

Les conclusions provisionals recullen que els fets van tenir lloc a quarts de sis de la matinada del dia 5 de juny del 2017 a les escales del recinte del port, pròximes a la platja del Miracle, que donen a la zona superior de bars i discoteques. Víctima i acusats no es coneixien anteriorment. El noi s’hi va apropar perquè va presenciar una situació tensa de “gelosia” i “nerviosisme”. Un dels acusats s’havia trobat amb una exparella sentimental. La víctima va intentar intercedir i es va dirigir al grup amb actitud “pacificadora” i per “apaivagar els ànims”.

Però els tres processats s’hi van encarar, li van clavar un cop de puny a la cara que el van fer caure al terra, estabornit -havia consumit alcohol i drogues, que li minvaven la capacitat de reacció-, i li van propinar puntades i cops a diferents parts del cop. Diverses persones van anar a ajudar-lo.

Després el van acorralar i el van llançar des de la repisa que no té barana de protecció. L’escrit destaca que la víctima es va poder aferrar uns instants al marge, la qual cosa va minimitzar l’impacte contra el terra. Els acusats van fugir a gran velocitat en cotxe del lloc dels fets.