Dimecres, 26 de juny de 2024
És notícia

Intervenen 2.000 peces de roba i calçat falsificat al mercat de Bonavista

Avatar photo
Els agents han instruït 3 atestats per delictes contra la propietat industrial
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana conjuntament amb agents de la Guàrdia Civil especialistes en matèria Fiscal, de la Guardia Urbana de Tarragona, així com un Pèrit judicial expert en falsificació e marques, van portar a terme ahir al mercat de Bonavista un dispositiu policial per delictes contra la propietat industrial i van denunciar penalment tres persones per delictes contra la propietat industrial.
Des de primera hora del matí, els agents van inspeccionar diverses parades del mercat. L’objectiu era assegurar que els productes a la venda complissin la normativa fiscal i evitar la venda de productes falsificats que perjudiquen els comerços que sí compleixen amb la llei.
En tres parades, els agents van trobar productes sospitosos de ser falsificats. El perit judicial va confirmar in situ que eren falsificacions i va redactar l’informe corresponent. D’aquesta manera, els agents van obrir tres diligències per delictes contra la Propietat Industrial i  van informar el Jutjat de Guàrdia de Tarragona.
En total, els agents van intervenir un total de 1.808 productes tèxtil i calçat falsificat corresponent a diverses marques multinacionals. Segons les primeres gestions, el valor estimat seria de 105.089 euros.
El dispositiu d’ahir s’emmarca en el Pla de Seguretat de Tarragona que, a partir de l’anàlisi operatiu, estableix zones on els cossos policials porten a terme dispositius conjunts.
A la zona del mercat de Bonavista, pel tipus d’activitat comercial i la gran quantitat de persones que s’hi concentren, els dispositius policials tenen quatre línies d’actuació:
  • Prevenir i controlar els delictes contra la propietat intel·lectual i industrial
  • Perseguir la venda ambulant en les zones adjacents al mercat
  • Detectar i detenir persones que aprofitin les aglomeracions per cometre furts o robatoris a interior dels vehicles dels visitants al mercat
  • Regular el trànsit per evitar problemes de mobilitat
Aquest dispositiu policial es va desenvolupar en aplicació de la llei de seguretat ciutadana 4/2015 i la normativa referida a ordenances municipals.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen els responsables d’una associació cannàbica de Ripollet que albergava una plantació de marihuana

Notícia següent
FOTO: Rafel Claramunt

El govern socialista celebra el seu primer any de mandat a Tarragona

Notícies relacionades