169 parròquies tarragonines entren a la fase 1 del desconfinament

Són la majoria de les 200 de l'arxidiòcesi de Tarragona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un total de 169 parròquies, de les 200 que hi ha a l’arxidiòcesi de Tarragona, han entrat aquest dilluns a la fase 1 del desconfinament. Les parròquies i els llocs de culte poden reprendre les celebracions de les misses amb la participació dels fidels sense superar en cap cas un terç de l’aforament, segons l’Arquebisbat. Per ara, les 31 parròquies restants continuaran en la fase 0. D’aquestes parròquies, 23 són de l’arxiprestat d’Urgell-Garrigues -que geogràficament corresponen a la demarcació de Lleida-, i 7 parròquies són de la comarca de la Conca de Barberà, però pertanyen a la regió sanitària de la Catalunya Central -els pobles de Santa Coloma de Queralt, Conesa, Savallà del Comtat, les Piles, Vallfogona de Riucorb, Pontils i Llorac.

També continua a la fase 0 la parròquia de Cunit que pertany a l’àmbit sanitari del Garraf i l’Alt Penedès, segons han explicat fonts de l’Arquebisbat de Tarragona, a través d’un comunicat.

El passat dia 5 de maig l’arquebisbe Joan Planellas i Barnosell va disposar les orientacions per a la represa progressiva del culte i la vida la vida pastoral de les comunitats cristianes de l’Arquebisbat.