fbpx

Tarragona aposta per un nou òrgan de participació i coordinació pels joves

Avatar photo

La Taula Local de la Infància i l’Adolescència de Tarragona ha celebrat el seu primer plenari avui, dilluns 27 de novembre. Es tracta d’un nou òrgan de participació i coordinació impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) que inclou representants de diferents administracions i entitats que treballen en aquest àmbit. “La voluntat és potenciar la coordinació entre tots els agents implicats en la promoció i prevenció social de la infància i l’adolescència al territori; i en la detecció i intervenció davant de possibles situacions de risc i desemparament”, ha destacat la conselleria de Serveis Socials i presidenta de l’IMSST, Cecilia Mangini, que ha apuntat que a través d’aquesta taula “es podran estudiar casos individuals i analitzar alternatives per millorar les intervencions coordinades entre diferents serveis”.

El d’aquest dilluns ha estat el primer plenari d’aquesta taula, presidida per la consellera Mangini, i l’objectiu és crear un espai de treball transversal mitjançant reunions periòdiques entre professionals de diferents disciplines i serveis que treballen amb infants i adolescents per tal de potenciar la coordinació i el treball conjunt, ja que això és el que pot facilitar el fet de conèixer i donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

2023_11_27_01_VDM 004 Primer plenari de la Taula de la Infància. foto Tjerk van der Meulen 27.11.23 Tarragona (Tarragonés) Ajuntament de Tarragona

La nova Taula Local de la Infància i l’Adolescència de Tarragona disposa de dos equips de treball que fins ara ja treballaven en l’àmbit de la infància i l’adolescència a la ciutat. Un d’ells és el de  detecció i intervenció que, liderat per l’equip d’atenció a la infància i l’adolescència de l’IMSST, estudia i analitza situacions de risc o desemparament; i estableix la intervenció adient, així com situacions de complexitat en les quals estan implicats diferents serveis per tal de fer una intervenció coordinada entre tots. L’altre grup de treball és el de Promoció i Prevenció que, també liderat des de l’IMSST, afavoreix el treball en xarxa establint col·laboracions i actuacions coordinades encaminades a donar resposta a les necessitats detectades. La finalitat dels dos grups de treball és crear un espai participatiu i dinàmic de treball; i de reflexió que faciliti impulsar noves iniciatives i projectes conjunts.

Amb la creació, aquest dilluns, de la Taula Local de la Infància i l’Adolescència de Tarragona, les diferents tasques i accions que es duen a terme en l’àmbit de la infància i l’adolescència estaran consensuades i legitimades pel consell plenari.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un cotxe s’encasta contra un centre de bellesa al centre de Manresa

Notícia següent

Una festa rave al Berguedà acaba amb 22 denuncies per part dels Mossos

Notícies relacionades