Tarragona se suma al Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Per aquest motiu, la Conselleria de Capacitats Diverses i el Consell Municipal de la Discapacitat han organitzat una sèrie d’actes per fomentar els drets efectius i l’autonomia personal d’aquest col·lectiu.

Aquest dijous 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de la Discapacitat. Per aquest motiu, la Conselleria de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Municipal de la Discapacitat han organitzat una sèrie d’actes per fomentar els drets efectius i l’autonomia personal d’aquest col·lectiu.

La consellera de Capacitats Diverses, Carla Aguilar Cunill, ha destacat “el reconeixement que aquest dia fem als drets de les persones amb discapacitat de viure com a ciutadans de ple dret. Un reconeixement a la diversitat de la societat, i a l’enriquiment que aportem tots i cadascun dels ciutadans, també les persones amb discapacitat”.

La programació d’aquest any està adaptada a les circumstàncies i limitacions que la pandèmia covid-19 ha generat. D’aquesta manera, la lectura del Manifest en commemoració del Dia internacional de les persones amb discapacitat el llegiran representants dels diferents grups municipals en nom del Consell Municipal de la Discapacitat en retransmissió per Tarragona Ràdio el mateix dia 3 les 11:30 h. El vídeo de la lectura d’aquest manifest institucional, el seu text original i en pictogrames es podrà trobar a la web municipal.

Un altre dels actes commemoratius en línia d’aquest 2020 serà l’estrena del vídeo Resistim i resistirem, que compta amb la participació del Consell Municipal de la Discapacitat. L’audiovisual es podrà veure al canal de YouTube Municipal.

Dins el marc del programa educatiu de sensibilització “Frida va a l’Escola”, la geganta Frida i el seu grup de portants visiten avui 2 de desembre l’Escola Estela i demà dijous 3 l’Escola Solc i el Servei de Teràpia Ocupacional Solc.

Una altra de les propostes per aquest any és l’exposició #IamAbleProject, un projecte artístic i documental de Jesús Vilamajó i Quim Vilamajó, organitzat amb motiu de l’activitat Constel·lació Museus 2020 al Centre d’Art Tarragona i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. La mostra es pot veure, des del passat 14 de novembre fins el 31 de gener de 2021, a la Casa Canals.

Per finalitzar la diada, al vespre d’aquest dijous 3 de desembre, la façana de l’Ajuntament de Tarragona i la Torre dels Vents lluïran el color taronja en commemoració de les persones amb discapacitat.