Tarragona participa a la reunió de ciutats patrimoni de la humanitat

El Conseller Pinedo ha recordat que "Tarragona es troba en la fase final d'elaboració del seu pla de gestió; això significa que ens posem al capdavant en la gestió del patrimoni històric"

Aquesta setmana, el conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha participat a la jornada de treball que ha reunit representants de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i el Ministeri de Cultura. La trobada, que ha tingut lloc a la Real Casa de la Moneda de Segòvia, s’ha centrat a impulsar els plans de gestió dels béns patrimonials necessaris segons les Directrius de la Convenció de Patrimoni Mundial. 

A la reunió, que ha estat entre tècnics i regidors de les ciutats espanyoles incloses a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i la subdirectora general de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals del ministeri de Cultura, Pilar Barrero, i la subdirectora adjunta, María Agúndez, ha permès avançar en els plans de gestió de cada ciutat, també de Tarragona, i en la calendarització d’un d’una sèrie d’activitats formatives.  

Des de Segòvia, Pinedo ha volgut destacar que “Tarragona es troba en la fase final d’elaboració del seu pla de gestió; això significa que ens posem al capdavant en la gestió del patrimoni històric, i que fixem un full de ruta clar per als seguents anys”. 

Gràcies a la col·laboració entre el Ministeri i les Ciutats Patrimoni, els pressupostos de l’Estat inclouen una subvenció directa al Grup des de 2007 per a projectes al voltant dels Valors d’Universal Excepcionalitat que posseeixen les ciutats integrants.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) 

El GCPHE té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, revalorització i promoció de les 15 ciutats espanyoles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Toledo, Úbeda i Tarragona.