Tarragona Impulsa organitza el debat “L’ús de les dades en el nou paradigma turístic”

Es podrà seguir, en directe, el proper dimecres al migdia per Tarragona Ràdio i els oients podran trucar per intervenir en el torn obert de preguntes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tarragona Impulsa, en col·laboració amb Eurecat, organitza un debat radiofònic divulgatiu i de sensibilització, un aperitiu tecnològic sobre l’ús eficient de les dades en la gestió del turisme i les oportunitats que suposa, sobretot en el nou escenari pel sector turístic arran de la pandèmia de la Covid-19. El debat s’emetrà en directe per Tarragona Ràdio dimecres 8 de juliol, entre les 12.00 h i 13.30 h des de la Sala Green de Tarragona Impulsa.

Professionals del sector turístic debatran, en format radiofònic, sobre la importància de les dades i la incorporació de processos de transformació digital al món empresarial per millorar la competitivitat i l’economia dels negocis i quines són les noves tendències. Durant el debat, diverses empreses explicaran la seva experiència com a exemples pràctics d’èxit. A les 12.00 h intervindrà la consellera de Contractació, Turisme i Desenvolupament Econòmic, Laura Castel, per  donar la benvinguda als participants. Tot seguit, començarà el debat moderat per la periodista de Tarragona Ràdio, Núria Cartanyà, i en el qual intervindran: Alba Colet, consultora de creuers del Port de Tarragona; Xavier Melero, director general de Tamarit Beach Resort; Francisco Javier Castillo, conseller delegat DNA Turismo y Ocio; José Luis Albacar, propietari d’Eventium Consulting i Joan Borràs, cap de Tecnologia del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat. 

A les 13.15 hores hi haurà un torn obert de preguntes amb la participació dels oients, que podran entrar en línia al final del programa trucant al 977 244 767 per resoldre qualsevol dubte o per  fer les seves aportacions en directe. 

Amb la celebració d’aquest debat es vol potenciar el coneixement en els usos del Big Data com a eina potent al nostre servei amb accions encaminades a la sensibilització i la innovació en el sector del turisme; també vol ser un espai de trobada i intercanvi per afavorir les relacions entre el teixit empresarial en format online; conscienciar sobre la importància de l’adaptabilitat a les competències digitals i veure-les com a aliades  de manera que complementin el pla estratègic de l’empresa  a fi d’empoderar-la i posicionar-la com a referent al mercat, així com estimular la connectivitat afavorint la interacció entre ciutadania, i sector públic i privat.

La jornada s’adreça als professionals del sector turístic i altres àmbits vinculats de la seva cadena de valor, emprenedors, estudiants de grau, i en general a tothom que hi estigui interessat. 

Aquesta jornada està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local. L’organitza l’Ajuntament de Tarragona (Tarragona Impulsa) en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat i hi col·labora Tarragona Ràdio.