Tarragona i Reus s’il·luminaran de blau per reconèixer l’Educació Social

Tarragona i Reus s’uneixen d’aquesta manera a moltes altres ciutats i municipis d'arreu de Catalunya que participen d’aquesta iniciativa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Tarragona i Reus s’il·luminaran de blau aquest dilluns 2 d’octubre amb motiu del Dia Internacional de l’Educació Social, després que els ajuntaments s’hagin adherit a l’acció proposada pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) per visibilitzar la tasca feta per les educadores i els educadors socials.

Tarragona i Reus s’uneixen d’aquesta manera a moltes altres ciutats i municipis d’arreu de Catalunya que participen d’aquesta iniciativa, il·luminant de color blau façanes i elements urbanístics. L’any passat, fins a 30 ajuntaments es van unir a l’acció.

Des del CEESC es vol visibilitzar que en qualsevol moment del dia i de l’any hi ha professionals de l’educació social exercint; i que som una professió present en la vida de les persones amb les quals treballem, que acaben sent, d’una manera o altra, totes les que conformen la nostra societat. Uns professionals de l’educació social que exerceixen, massa sovint, amb unes condicions laborals precàries i una baixa valoració social. I aquest estat de feblesa i els desequilibris existents en la professió es transformen en una vulneració dels drets de la ciutadania.

Amb aquest gest d’il·luminar de blau edificis i element urbanístic de pobles i ciutats de Catalunya, tal com fan Tarragona i Reus,  es vol visibilitzar i donar el reconeixement que es mereixen a totes i cadascuna de les persones que exerceixen d’educadores i educadors socials.