Tarragona ha contribuït a millorar la vida de més de 53.000 persones d’arreu del món

Entre les accions figuren la reconstrucció d’habitatges per persones retornades del conflicte armat de Síria i la millora en l’accés a l’aigua potable a Bolívia i Equador

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest 2021 Tarragona, a través del Departament de Cooperació, ha contribuït a la millora de les condicions de vida de més de 53.000 persones, de les quals més del 50% són dones. Això ha estat possible gràcies a la tasca duta a terme per les ONG que han treballat, de la mà dels socis locals, en 9 països preferentment de Sud-Amèrica, duent a terme accions reconstrucció d’habitatges per persones retornades del conflicte armat de Síria, la millora en l’accés a l’aigua potable a Bolívia i Equador o l’enfortiment de les capacitats i dels drets humans de les nenes i les dones.

A Tarragona, des del departament de Cooperació, s’ha contribuït a l’assoliment de l’ODS 4 Educació de Qualitat. Concretament treballant en la construcció d’una educació sobre els pilars de la cultura de la pau, la llibertat, la solidaritat, la tolerància, els drets humans, la igualtat de gènere i el respecte per la diversitat cultural. En aquest àmbit, hem col·laborat amb 5 projectes educatius d’ONG de Tarragona i hem dut a terme 36 accions com tallers, xerrades, concerts o actuacions teatrals a través de les quals hem parlat, entre d’altre, de drets humans, consum responsable, feminismes o l’emergència climàtica, arribant a més de 5.000 tarragonins i tarragonines.

Cal destacar també el treball en xarxa amb la Coordinadora d’ONG´s de Tarragona i la Taula Intercultural que ha fet possible que entre l’11 i el 18 de desembre es celebrés la 1a Setmana de Drets Humans.  

Aquestes accions han suposat, per cada tarragoní i tarragonina, una inversió de 3,77€ per contribuir a la millora de les condicions de vida i a l’educació per la justícia global de més de 58.000 persones.

“Tanquem aquest 2021 sent molt conscients de la ruta que ens queda per assolir un món més just i solidari, un món amb justícia global, que camini decididament per l’assoliment de les 169 fites de l’Agenda 2030. Per això hem començat a treballar en el Pla Municipal de Cooperació 2022-2026, que esperem que s’aprovi el proper any, i que vol ser un instrument de millora de les polítiques de cooperació de l’Ajuntament de Tarragona”, remarca el conseller de Cooperació, Hermán Pinedo.