Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia que se celebra cada 17 de maig, la conselleria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+ de l’Ajuntament de Tarragona intensifica les accions per fer una crida a la ciutadania per combatre l’odi envers les diversitats sexuals i de gènere. Des de demà 16 de maig i fins a finals de juny, es duran a terme diferents activitats de sensibilització que, sota al lema No som un col·lectiu, som una multitud, consistiran a fer visibles els colors de la bandera irisada en l’espai públic i es duran a terme jocs, xerrades i lectures obertes a tota la ciutadania per conscienciar sobre aquesta realitat.
El Consell Plenari previst per a demà començarà a les 9 hores amb la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i també demà a les 17.30 hores al Quiosquet de la Rambla Nova es podrà participar en un bingo musical per parlar sobre la LGTBIfòbia. A partir de dilluns vinent, 19 de maig, i fins al 20 de juny, l’alumnat de la Casa d’Oficis del Servei Municipal d’Ocupació pintarà diversos elements del mobiliari urbà de l’entorn dels centres cívics de la ciutat amb els colors de la bandera irisada. També a partir de dilluns vinet i al llarg de tota la setmana, les ludoteques de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona acolliran lectures de contes per la diversitat.
La diversitat sexual i de gèneres. Eines i estratègies per a treballar-ho des de casa és el títol de la xerrada que s’oferirà al centre cívic Sant Pere i Sant Pau el dimarts 3 de juny a les 18.30 hores. Anirà a càrrec del professor titular de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili, Oriol Rios; i del tènic del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres de Tarragona (SAI) de l’Ajuntament de Tarragona, Lluís Romero.
La programació es tancarà el 19 de juny a les 18.30 hores a la Biblioteca Pública de Tarragona, quan el club de lectura parlarà del llibre Señoras que se empotraron hace mucho, de Cristina Domènech. Per aquesta activitat es necessita inscripció prèvia a través d’aquest correu: bptarragona.inscripcions@
Aquest programa d’actes amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia compta amb el suport de diverses àrees municipals, així com el Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya.
Des del SAI Tarragona, el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres de l’Ajuntament de Tarragona, s’ofereix suport social, informació i atenció psicològica i jurídica. En el SAI es fa una atenció directa i individualitzada gratuïta amb l’objectiu d’informar, orientar i assessorar sobre els drets de les persones LGTBI+; i de detectar, atendre i/o derivar a serveis especialitzats davant de situacions de discriminació per raó d’identitat, orientació i expressió de gènere. Al llarg de l’any passat van passar per aquest servei unes 70 persones, a les quals s’han de sumar les més d’una vintena que participen cada setmana al grup d’homes i les de més de 300 que han esdevingut receptores d’accions de sensibilització i/o formació en diversitat sexual i de gèneres; i prevenció en les LGTBIfòbies.
Des del SAI Tarragona també s’està duent a terme una formació a tot el personal de l’Ajuntament de Tarragona relacionada amb l’aplicació del Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual i d’assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. El mateix servei i durant tot l’any, també ofereix accions formatives i campanyes de sensibilització contra els discursos d’odi i de prevenció de les LGTBIfòbies; i posa a disposició un espai setmanal grupal per a homes gais i bisexuals.
En paral·lel, des de la mateixa conselleria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ es continua amb el desplegament de la Xarxa NOA per tota la ciutat amb l’objectiu de crear espais segurs i lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques. I des del Quiosquet de la Rambla Nova, espai de dinamització, prevenció i oci per la ciutadania, també es fan nombroses activitats de sensibilització contra la LGTBIfòbia.
La tolerància zero davant l’assetjament i la discriminació és una qüestió transversal que es treballa en les diferents àrees municipals, com ara l’espai jove setmanal LGTBI+ de la conselleria de Joventut i els tallers SOMunRIU i Emoji de la conselleria de Salut Pública que s’imparteix a diversos centres escolars i que ja arribat a més de 2.100 alumnes de Tarragona per parlar dels canvis físics i emocionals de la pubertat, respecte i acceptació de la realitat corporal i rebuig d’estereotips i prejudicis. Les conselleries de Joventut, Igualtat i Salut també tenen el projecte compartit Ara t’escolto en el qual, entre molts altres aspectes, s’aborden malestars en la població LGTBI+ jove.
L'Ajuntament de Sant Boi i el Gremi del Motor de Barcelona han presentat a la Fira Automobile Barcelona 2025 la…
L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, s’han reunit aquest dijous a l’Ajuntament…
El Petit de Cal Eril actuarà aquest estiu a Tarragona. Ho farà el dimecres 23 de juliol a les 21…
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, juntament amb el Tinent Coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil de…
Lourdes Borrell Moreno (Mataró, 1967) va ser la primera alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, càrrec que va assumir per…
Port Tarragona i la Woman International Shipping & Trading Association (WISTA) col·laboraran amb l’objectiu d’impulsar la igualtat de gènere i…
Esta web utiliza cookies.