Tarragona fa un balanç positiu de la segona campanya d’esterilització de gats ferals

La iniciativa de la conselleria de Benestar Animal ha permès l’esterilització i desparasitació de gairebé 200 gats en cinc mesos

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La conselleria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Tarragona ha fet un balanç positiu de la segona campanya d’esterilització de gats ferals de la ciutat. La campanya d’enguany, pressupostada amb 15.000€, va començar el novembre del 2021 i ha finalitzat el març del 2022, amb 196 esterilitzacions, 121 de femelles i 75 de mascles.

La consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, ha destacat avui a la roda de premsa, que “aquesta campanya ha estat tot un èxit perquè ha permès tenir una diagnosi dels gats ferals de la ciutat, de poder-los donar una bona atenció” alhora que “ens reafirma que, després d’aquest temps, la ciutat sap conviure i respectar l’entorn i els animals”. De les 72 colònies que hi ha a la ciutat, algunes estan ubicades en espais patrimonials, com és el cas del Passeig Arqueològic, on uns catorze gats conviuen tranquil·lament amb els visitants i turistes.

Així mateix la consellera ha apuntat que “una de les novetats de la campanya d’enguany ha estat ampliar el contracte d’esterilització amb els serveis de la clínica veterinària Can&Cats”, que inclou l’hospitalització dels felins en cas de ser necessari i on també s’han dut a terme dues operacions amb èxit, fet que ha contribuït, segons Vidal “a una atenció encara més acurada i individualitzada dels felins”.

Aquesta iniciativa compta des del principi amb l’acord i la participació conjunta de les entitats tarragonines GAIA, Donar x Donar, Rodogats, La Gatera, Tarraco Gats i La Caseta dels Gats.

A partir de demà, dia 1 d’abril, es renova el contracte per un any més amb les mateixes condicions, per tant inicia la tercera campanya. La primera, que es va realitzar de desembre de 2020 a juny del 2021, també va aconseguir esterilitzar 200 gats.