Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Tarragona commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+

Avatar photo

Rubén Viñuales ha presidit la lectura del manifest que reivindica “el dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud”

Aquest dimecres al matí l’Ajuntament de Tarragona ha celebrat l’acte de lectura de manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales. “Avui celebrem el Dia de l’Orgull, un moment de visibilització, de suport mutu i de construcció de comunitats. Moltes persones, malauradament en molts moments de la seva vida, s’han pogut sentir soles, incompreses o fins i tot rebutjades. Per això, l’Orgull també és la reivindicació de la pertinença i de la necessitat que es compleixin i garanteixin tots els nostres drets”, ha afirmat Viñuales.

L’alcalde també ha destacat la importància de “valorar i defensar la present democràcia i les llibertats aconseguides, sobretot tenint en compte el possible futur que s’albira. Per molt que l’extrema dreta s’esforci a difondre i propagar ideologies que maltracten i violenten al col·lectiu, aquest Ajuntament sempre s’esforçarà perquè els espais públics continuïn sent llocs on la diversitat i la pluralitat prenguin protagonisme”. “Estimeu, perquè estimar ens fa grans, ens fa lliures. Perquè la llibertat sexual no és una opció, és un dret, i perquè l’amor, en totes les seves formes i colors, sempre, sempre, guanya. Tarragona és orgullosament diversa”, ha conclòs.  

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+, Cecilia Mangini, ha manifestat que “avui ens unim en solidaritat per a honrar els assoliments aconseguits en la lluita pels drets i la igualtat de les persones LGBTQ+. El Dia de l’Orgull és més que una celebració, és un recordatori cap a les persones que han perdut les seves vides a causa de l’odi i la intolerància”.

La consellera també ha recordat “la valentia de les persones que han lluitat i continuen lluitant contra la discriminació i per la igualtat”. “S’han assolit avanços, però no són suficients, encara queda molt per fer. Com a societat, cal treballar perquè totes les persones puguin viure sense por de la discriminació o la violència, i tots i totes tenim la responsabilitat desafiant els perjudicis, educant amb els valors de la tolerància i la llibertat, ja sigui en les nostres famílies, escoles, llocs de treball o comunitats”, ha conclòs. 

La lectura del manifest ha anat a càrrec del president de la comparsa de carnaval Disc 45 de Sant Salvador, Daniel Baelo; i de l’activista d’H2o Col·lectiu LGTBI+ del Camp de Tarragona, Marina Sendra. Enguany aquesta declaració institucional reivindica, entre altres aspectes, “el dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud”. L’acte també ha comptat amb la participació de diversos consellers i conselleres municipals.

Des de primera hora del matí, el Palau Municipal llueix el domàs amb els colors de la bandera LGTBIQ i aquest vespre la façana s’il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí. També amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ s’han organitzat diverses activitats. Després de la lectura del manifest, la bandera LGTBI+ es penjarà al Balcó del Mediterrani, on també s’oferiran activitats de sensibilització fins a les 13.30 h. Les activitats continuaran aquest dimecres a la tarda al Quiosquet de la conselleria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ (ubicat a la Rambla Nova) amb el Joc de l’Oca LGTBI+. La programació del Quiosquet amb motiu d’aquest dia internacional finalitzarà aquest divendres dia 30 de juny amb el contacontes Amb la Tango són tres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 + sixteen =

Notícia anterior

La Floresta celebra les seves festes aquest cap de setmana

Notícia següent

La Terrasseta torna al parc Saavedra amb una aposta clara pel talent femení

Notícies relacionades