Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Tarragona construirà 192 habitatges de lloguer social assequible

Avatar photo

Rubén Viñuales: “Iniciem una nova manera de fer les coses, un canvi de model per garantir l’accés a habitatge de qualitat, sostenible i assequible”

SMHAUSA i la Fundació Salas han arribat a un acord per construir un total de 192 habitatges de lloguer social assequible i accessible a Tarragona, en dos edificis que s’ubicaran a la parcel·la M3 del Pla Parcial Urbanístic 10 (PP-10). El consistori adjudicarà a aquesta promotora social sense ànim de lucre el dret de superfície sobre aquest solar municipal per 75 anys -prorrogable fins a 99 anys- amb l’objectiu de fer realitat aquesta promoció d’habitatges.

Es tracta d’un projecte de SMHAUSA que ha estat seleccionat per rebre fons europeus Next Generation i que, en un principi, preveia la construcció de 160 habitatges de lloguer social, una xifra que s’ha incrementat a 192 gràcies a la recent modificació de la Llei 03/2023 del 16 de març de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic.

Posem en marxa una promoció d’habitatge públic de qualitat, sostenible i assequible”, ha subratllat l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, en el transcurs de la presentació duta a terme aquest dimecres al matí. “Aquest projecte evidencia el canvi model pel qual apostem en l’habitatge públic, amb projectes arquitectònics que segueixen criteris d’excel·lència per oferir llars de qualitat per sota del preu de mercat i fins i tot del preu de protecció oficial”, ha manifestat Viñuales, qui ha afegit: “Aportem solucions a una de les principals preocupacions de la ciutadania: l’habitatge.  Des del primer, aquest govern ha volgut anar per feina i hem aconseguit, a través d’aquest conveni, augmentar el nombre de pisos de lloguer social”.

“Construir habitatge públic és més important que mai per garantir a tothom l’accés a un habitatge digne. I aquests habitatges han de ser de qualitat, accessibles, innovadors i sostenibles”, ha assegurat l’alcalde. “Aquesta política d’habitatge és imprescindible per evitar que els joves tarragonins i tarragonines es vegin obligats a marxar de la ciutat per poder accedir a un habitatge i, a la vegada, per garantir una llar de qualitat i adaptada a les seves necessitats a les persones d’avançada edat o amb discapacitat”, ha apuntat Viñuales, que ha afegit que projectes habitacionals “com els que presentem avui són els que realment contribueixen a disminuir els desequilibris territorials i a millorar la cohesió social i la qualitat de vida de la ciutadania”.

 

Habitatges a 6,63 € per metre quadrat per a gent jove, gent gran i persones amb discapacitat

Del total dels 192 habitatges de lloguer social assequible i sostenible, un 25% es reservarà a menors de 35 anys i un altre 25% a majors de 65 anys o a persones amb discapacitat. Segons ha explicat l’alcalde, “D’aquesta manera, podem aconseguir revertir l’actual situació que pateixen molta gent jove quan es vol independitzar que no troba un habitatge assequible a la ciutat i ha de buscar a poblacions properes”.

Els habitatges es llogaran a 6,63 € per metre quadrat útil actualitzat amb l’IPC i la promoció  disposa de diferents tipologies d’habitatges d’1, 2 o 3 dormitoris. La superfície mitjana útil dels pisos amb un dormitori serà d’entre 41 i 44 metres quadrats, la dels habitatges amb dos dormitoris serà d’entre 50 i 57 metres quadrats i els de tres dormitoris tindran entre 70 i 77 metres quadrats. En termes de costos aproximats, anirien des de 334 euros els de dues habitacions i des de 466 euros, els de tres, als quals s’afegirien 76 euros de pàrquing i traster; i el que es determini de comunitat. Cal tenir en compte, però, que les mides exactes dels pisos no són definitives i que en el moment de l’entrega també s’hauran d’actualitzar els preus amb l’IPC.

A banda dels 192 habitatges, els dos edificis també disposaran de tres locals comercials, places d’aparcament i trasters. Els dos blocs, que comptaran amb una zona comunitària amb zones enjardinades, disposen d’una doble qualificació energètica AA gràcies al disseny i a unes instal·lacions dutes a terme mitjançant energies renovables.

 

El conveni s’eleva demà a la junta general

El conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Salas per fer realitat aquesta promoció d’habitatges s’elevarà a la junta general de SMHAUSA prevista per aquest dijous 27 de juliol per a la seva aprovació. L’acord especifica que, un cop promoguts els dos edificis, la Fundació Salas el vendrà a la Fundació Nou Lloc, una entitat sense ànim de lucre especialitzada en gestió d’habitatge social, a qui se li cedirà el dret de superfície.

Un cop finalitzat aquest dret, els edificis retornaran a SMHAUSA i la propietat del sòl la mantindrà sempre aquest servei municipal. El pressupost del projecte és de 28.850.000 € i la subvenció dels fons Next Generation és de 6,9 milions d’euros.

Un cop adjudicat el sòl per part de l’Ajuntament de Tarragona, començaran els tràmits per sol·licitar la llicència d’obres. La previsió és que les obres per fer realitat aquesta promoció d’habitatge comencin al llarg del primer semestre de l’any vinent i tinguin un termini d’execució de 24 mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 + 17 =

Notícia anterior

L’Ajuntament de Cambrils reconeix la trajectòria del xef Sergi Palacín del Restaurant Hiu

Notícia següent

Roba en supermercats conduint sense carnet i acaba detingut per una ordre d’expulsió

Notícies relacionades