Tarragona acull el XXVIII Concurs de Castells

Aquest any no hi haurà restriccions per la Covid-19

La Tarraco Arena Plaça de Tarragona acull aquest dissabte i diumenge el XXVIII Concurs de Castells, la gran cita castellera que cada dos anys convoca l’Ajuntament de Tarragona i que enguany compta amb 29 colles i sense restriccions després de la pandèmia.

Un total de 17 colles actuaran en la jornada de dissabte a la tarda i les 12 restants ho faran diumenge al matí en el Concurs de Castells del “retrobament”, segons ha assenyalat l’organització.

El Concurs de Castells es diferencia de la resta d’actuacions del calendari casteller per ser l’única que té un format competitiu, a diferència del caràcter d’exhibició de la resta, i la quantitat de colles que hi coincideixen.

Colles participants

En la jornada de diumenge, que acollirà les construccions de màxima dificultat, ho faran Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Xiquets de Reus, Moixiganguers d’Igualada, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sabadell, Castellers de Barcelona i Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.

En la de dissabte, hi participaran Marrecs de Salt, Castellers de Sant Cugat, Xics de Granollers, Sagals d’Osona, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Terrassa, Nens del Vendrell, Xicots de Vilafranca, Bordegassos de Vilanova, Castellers de Lleida, Colla Jove de Barcelona, Castellers d’Esplugues, Castellers de la Sagrada Família, Castellers de Cornellà, Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, Castellers del Poble Sec i Xiquets del Serrallo.

Segona parada del concurs

El jurat del Concurs de Castells està format pel president Pere Ferrando i Joan Vilaró, Eloi Miralles, Màrius Castellví, Ricard Pallarès, Albert Palau i Pilar Borrero, aquests sis últims nomenats per les sis primeres colles classificades en el concurs del 2018.

El concurs va començar el passat 25 de setembre al Pavelló Sant Jordi de Torredembarra (Tarragona), en el qual van participar 12 agrupacions i els resultats s’integren en la classificació final de la competició.

Es preveu que prop d’11.000 espectadors passin per la Tarraco Arena Plaça durant els dos dies de concurs i s’han acreditat més de 300 periodistes d’un centenar de mitjans de comunicació.