Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Tarragona comptabilitza 78 persones en situació de sense sostre

Avatar photo

Aquest dimarts 17 d’octubre a la nit s’ha dut a terme el recompte de persones en situació de sense sostre i s’han localitzat un total de 60 persones dormint al carrer, de les quals eren 49 homes, 4 dones i 7 de les quals no s’ha pogut identificar al sexe al qual pertanyen. A banda d’aquestes 60 persones, també s’han comptabilitzat 18 persones que aquesta passada nit de dimarts 17 d’octubre dormien a l’alberg, 14 homes i 4 dones, fet que fa un total de 78 persones sense sostre localitzades a la ciutat de Tarragona. Aquesta xifra és molt semblant a la de l’últim recompte dut a terme l’any 2021, quan es van comptabilitzar 77 persones; i representa una lleugera disminució respecte al recompte que es va fer l’any 2019, quan es van localitzar 84 persones en situació de sense sostre.

El recompte, impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) i la Xarxa d’Atenció Integral a les Persones Sense Llar de Tarragona, l’han efectuat més d’una vuitantena de persones voluntàries i va començar a les 23 h i finalitzar entre la 1 h  i les 2 h de la matinada. A banda de les persones voluntàries i la desena de persones coordinadores del recompte, també van participar vehicles de Protecció Civil i de la Creu Roja. A més a més, dos vehicles i un dron de la Guàrdia Urbana van vetllar per la seguretat de les persones voluntàries.

 

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, que va participar com a voluntari a Campclar, va agrair ahir a la nit “la col·laboració de les persones voluntàries, de les entitats socials i de totes les àrees de l’Ajuntament que fan possible aquest recompte”. “El principal objectiu és saber quina és la realitat del fenomen del sensellarisme a la nostra ciutat per continuar actuant per fer front a aquesta problemàtica”, va subratllar Viñuales, que també va apuntar que un altre dels objectius d’aquesta iniciativa és “sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta problemàtica”.  “Hem d’esbrinar els motius i anar a l’arrel del problema”, va concloure.

La consellera de Serveis Socials, Cecilia Mangini, que va participar com a voluntària a la Part Alta, també ha agraït aquest dimecres al matí la predisposició de “totes les persones i entitats que han fet possible aquesta quarta edició del recompte a la ciutat de Tarragona”. Mangini ha destacat la importància de la Xarxa d’Atenció Integral a les Persones Sense Llar de Tarragona en la qual es troba l’IMSST i una vintena d’entitats socials de la ciutat: “Treballem plegats per abordar el fenomen del sensellarisme, per donar una resposta integral i unificada davant la complexa situació que presenten les persones en situació de sense sostre”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Decomissen més de 90 tones d’olives robades i 400 litres d’oli

Notícia següent

Aquest dissabte 8a edició del festival del dibuix Big Draw a Vilafranca

Notícies relacionades