Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

Tarragona celebra una jornada centrada en l’educació musical i la ciutat

Avatar photo

El "Mutare Tarragona" es durà a terme el dijous 27 d'abril a l'Institut Municipal d’Educació de Tarragona

mut_territori_TARRAGONA CART

Tarragona viurà, el pròxim 27 d’abril, una jornada en la qual el potencial transformador i cohesionador dels projectes de música comunitària seran els grans protagonistes. Transformar i cohesionar a través de la música és un dels objectius de Mutare al territori, una metodologia de la Fundació Carulla per trobar respostes a reptes locals des de la cultura i que, en aquesta ocasió, ha escollit a l’Escola Municipal de Música de Tarragona per desenvolupar aquesta jornada titulada Mutare Tarragona: Educació musical i ciutat.

Les entitats i les persones especialistes en educació musical dels centres docents de la ciutat de Tarragona tindran l’oportunitat de participar en aquesta iniciativa d’entrada lliure i gratuïta que tindrà lloc a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). Les entitats i persones interessades s’hi poden inscriure ja en aquest enllaç.

Cosir la ciutat a través de la música és un dels reptes que es pretenen aconseguir a través d’aquesta jornada, en la qual es parlarà, amb la participació de totes les persones assistents, sobre com es poden articular projectes d’educació musical comunitària des de la corresponsabilitat de tots els agents implicats.

Entre les activitats del programa de la jornada Mutare destaca “L’experiència inspiradora”, en la qual el director de l’Escola d’Arts en Viu del Prat, Jordi Umbert, parlarà sobre aquesta escola oberta, amb un projecte artístic en xarxa amb el teixit social, educatiu i cultural. També es durà a terme una dinàmica participativa de percussió corporal i una dinàmica de cocreació per identificar reptes i proposar accions que impulsin projectes d’educació musical comunitària i promoguin el paper de la música com a cohesionadora de la ciutat.

L’inici de la jornada comptarà amb la benvinguda del conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, el director de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, Alexis Lanza, i la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve.

 

 

Programa

 • 9.30h Esmorzar de benvinguda
 • 10.00h Inauguració institucional de la jornada
  • Manel Castaño, conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Tarragona
  • Alexis Lanza, director de l’Escola Municipal de Música de Tarragona
  • Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla
 • 10.15h Experiència inspiradora
  L’Escola d’Arts en Viu del Prat: una escola oberta, amb un projecte artístic en xarxa amb el teixit social, educatiu i cultural de la ciutat
  Jordi Umbert, director
 • 10.35h Connectant per compartir
  Dinàmica de percussió corporal a càrrec de Joan Anton Romagosa, professor de l’Escola de Música de Tarragona
 • 10.50h Fem xarxa, creem comunitat a través de l’educació musical – Dinàmica de cocreació per identificar:
  • Barreres que dificulten la implementació de projectes d’educació musical comunitària en centres educatius i entitats.
  • Accions que es poden impulsar des de la cocreació de tots els agents implicats per promoure el paper de la música com a cohesionadora de la ciutat.
 • 12.30h Primeres conclusions i propers passos

mut_territori_TARRAGONA CART

La Fundació Carulla i Mutare 

Des de fa cinquanta anys, la Fundació Carulla treballa per transformar les persones i la societat a través de la cultura i les arts, liderant, impulsant i connectant projectes culturals i educatius que donin resposta als reptes que planteja la societat. Mutare neix l’any 2018 com un espai de diàleg, reflexió i acció, per donar resposta, des de la cultura i les arts, als reptes socials que s’estan vivint.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven − five =

Notícia anterior

Es duplica el tràfic de vehicles nous al Port de Barcelona al primer trimestre

Notícia següent

Crèdit Andorrà incorpora Bizum al seu ecosistema de pagaments digitals

Notícies relacionades