Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Tarragona celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Avatar photo

Aquest curs s’arriba a la 10a edició del projecte Educació per la Pau i celebració conjunta del DENIP dels centres educatius de Tarragona

El proper dilluns 31 de gener amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) tindrà lloc l’acte “El teu consum pot canviar el món!”, una celebració conjunta dels centres educatius de Tarragona del DENIP —que enguany es realitzarà via web a causa de la situació sanitària.

L’acte comptarà amb la presència i salutació del conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, i de la representant de la Xarxa d’educadores i educadors per a una Ciutadania Global de Catalunya, Assumpta Zapata. L’esdeveniment inclourà la participació d’alumnes del Col·legi La Salle Torreforta, l’Escola Pau Delclòs, l’Escola de Pràctiques, les Escoles d’Educació Especial Estela, Sant Rafael i Solc, l’Institut Pons d’Icart, l’Institut Torreforta i l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

Aquest és un acte del projecte d’Educació per la Pau, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, amb la participació de la Conselleria d’Educació —a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona-Projecte Educatiu de Ciutat-Ciutat Amiga de la Infància—, de la Conselleria de Cooperació i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Tarragona i Europe Direct, impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadores i educadors per a una Ciutadania Global.

Per accedir a l’acte:

10 anys DENIP 

Aquest curs se celebra la 10a edició del projecte “Educació per la Pau i celebració conjunta del DENIP”, un projecte que planteja línies de treball sobre l’educació per la pau, que puguin ser desenvolupades i assumides pel major nombre d’escoles de la ciutat, a través d’activitats compartides i de l’avaluació d’aquestes activitats.

El DENIP és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment i impulsada fa més de 40 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal i es considera l’experiència més important d’educació per la pau del nostre temps.

El DENIP se celebra anualment el 30 de gener en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi (2 d’octubre de 1869 – 30 de gener de 1948), tot i que enguany, en ser diumenge aquest dia, l’acte tindrà lloc el dia 31.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Sadurní sorteja dorsals per participar en la cursa de muntanya Zegama Aizkorri 2022

Notícia següent

El Campus Extens de la URV a Cambrils comença nou trimestre

Notícies relacionades