fbpx

Tarragona acull demà el Fòrum d’Escoles Verdes

Avatar photo

Tarragona acull aquest dimarts 28 de novembre el Fòrum d’Escoles Verdes, que comptarà amb la participació de gairebé un centenar d’alumnes i mestres de 9 centres educatius de secundària, cicles i IFE del Tarragonèsentre els quals es troben la Salle Tarragona, Dominiques, Sant Pau Apòstol, INS Pons d’Icart i INS Pere Martell.

El Fòrum d’Escoles Verdes és un programa de la Generalitat de Catalunya que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, a través de la conselleria de Medi Ambient i l’IMET, i que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’educar en relació als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

 

Aquesta xarxa d’escoles per la sostenibilitat compta actualment amb 759 centres educatius, dels quals, 24 són de la ciutat de Tarragona i 173 del Tarragonès. Anualment aquests centres organitzen un Fòrum, una trobada de mestres i alumnes per compartir experiències, propostes i idees. Enguany, a Tarragona, cada centre serà representat per un o dos docents i 8 o 10 alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

L’IMET serà l’espai que demà acollirà els alumnes i els mestres de les escoles a les 9 h, moment en què el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, i els organitzadors de l’esdeveniment, Cel Rogent, donaran la benvinguda.

 

Seguidament alumnes i docents es repartiran en petits grups, per treballar i conèixer iniciatives i entitats locals que treballen en projectes de sostenibilitat. Les entitats o projectes que es visitaran en aquesta ocasió a Tarragona són Urban Raptors, amb el seu estudi dels rapinyaires urbans; els Jardins de papallones de la URV, amb el projecte de promoció de la biodiversitat urbana; el Far Cooperatiu, amb la Biblioteca de les coses; i l’Escamot Cooperativa, amb el projecte de mobilitat sostenible; entre d’altres.

La segona part de la jornada tindrà lloc al Teatre Tarragona acollint el mercat d’experiències; en el qual alumnes de cada centre exposaran les accions que realitzen al seu centre com a escola verda, mentre la resta d’alumnes del centre passejaran i coneixeran les experiències dels companys d’altres centres.

 

Finalment, a les 15.30 h tindrà lloc la cloenda institucional del Fòrum al mateix Teatre Tarragona, que comptarà amb la participació del conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro; la responsable del Serveis Territorials d’educació del Tarragonès, Irene Ortoll, i Paula Pérez, tècnica del departament d’Acció Climàtica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

2 policies de Vila-seca, acusats d’intent d’assassinat per una pallissa

Notícia següent

Mor ‘La Pantoja de Puerto Rico’ als 62 anys

Notícies relacionades