Tarragona activa l’ajuda humanitària a Ucraïna

Un concert solidari i un acte de les escoles per la Pau, entre el més destacat

L’Ajuntament de Tarragona s’ha posat a disposició de tots els organismes i entitats que d’alguna manera o altra estan treballant a favor de l’ajuda humanitària a Ucraïna en els darrers dies, des que va iniciar la guerra. Així doncs, s’ha acordat portar al proper consell plenari extraordinari sobre el modificatiu de crèdit d’aquest divendres 11 de març, una aportació de 15.000€ per al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament dins la Campanya de suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna.

L’Ajuntament, que està adherit al Fons Català, s’ha sumat, a més, a les iniciatives d’aquest organisme que son, principalment accions d’assistència en les rutes de fugida a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia), d’assistència humanitària en origen (territori ucraïnès) i d’identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, en un enfocament de cooperació de municipi a municipi.

Així mateix, des del consistori, s’ha posat en marxa una pàgina web que recull les recomanacions oficials i conté els enllaços a les principals entitats que estan treballant per ajudar a Ucraïna. Des del Fons Català i també des de l’Ajuntament, es vol informar que no es recomanable enviar roba ni medicaments, donada l’alta dificultat que aquests combois arribin a la seva destinació i altres condicionants que fan molt perillós el seu enviament. Trobareu més informació al respecte a la pàgina web.

La pàgina tarragona.cat/cooperacio/participa/ucraina aporta informació, contactes i el número de compte del Fons Català per a aportacions econòmiques.

Els nens i nenes de Tarragona faran un acte per la Pau

Així mateix, des de l’Institut Municipal d’Educació s’està organitzant un acte senzill de forma conjunta i sincrònica, per visualitzar el compromís de la comunitat educativa de Tarragona amb la Pau el pròxim 11 de març a les 11 h. En aquest sentit, es proposa a tots els centres educatius de Tarragona que així ho desitgin que sumin a la iniciativa en rebuig de la guerra i de solidaritat amb les víctimes. Es tracta d’organitzar un acte intern que inclogui la lectura d’un parlament acompanyat de les activitats que considerin oportunes com reflexions de l’alumnat, interpretacions musicals, etc. Amb totes les fotografies dels actes als centres, des de l’IMET es confeccionarà un Collage comunitari de Tarragona a favor de la Pau.

A més, també el divendres 11 a les 11 h, s’organitzaran dues concentracions educatives: una a la plaça Corsini i l’altre a Ponent, davant del centre cívic de Torreforta. En aquestes concentracions hi haurà un breu parlament així com una actuació musical a càrrec dels grups escolars de l’Escola Municipal de Música.

Concert solidari per la Pau, divendres a la Rambla Nova
Aquest divendres 11 de març la Rambla Nova acollirà el gran concert solidari per la Pau, on diversos grups i formacions musicals tarragonines actuaran per dir “no a la guerra”. De 19 a 00h aniran passant per l’escenari grups musicals, tots ells de Tarragona o vinculats a la ciutat però amb components d’origen estranger que volen solidaritzar-se i mostrar, a través de la música, el seu rebuig a la guerra. Alguns dels grups participants al concert són D’on ets trio, format per artistes ucraïnesos residents a Tarragona; Ellas, El Milagro, RumbaKana, Richard White o Tiempo Zero, entre d’altres.

El concert, gratuït i d’accés lliure a tota la ciutadania, comptarà també amb un estand d’institucions oficials col·laboradores lligades a l’asil i el refugi, on totes aquelles persones que ho desitgin podran recollir informació així com fer entrega de donatius.