Salou tanca les Nits Daurades davant de milers de persones

L'alcalde ha afirmat, ‘les d’aquest any 2022 han estat les millors Nits Daurades que ha tingut Salou’

Salou va cloure ahir al vespre una nova edició de les Nits Daurades, amb la tradicional processó de la Verge, portada a espatlles pels membres de la Confraria de Pescadorsper diversos trams del municipi; amb el passeig Jaume I, com a teló de fons; i des de l’església de Santa Maria del Mar, passant, també, per diversos carrers del nucli antic; i dalt d’una barca, des de l’Espigó del moll i anant mar endins.

L’alcade de Salou, Pere Granados, es mostra satisfet amb els resultat de l’edició d’enguany de la Festa Major d’estiu i en realitza una valoració “molt positiva”, referint-se a la multitudinària assistència a tots els actes, així com a la varietat i, sobretot, a l’alt grau de satisfacció i de gaudiment de les persones.

En aquest sentit, ha parlat de la “bona programació”, amb tots els concerts a càrrec de primeres figures del panorama musical actual; productes com el ‘Ochentazo’, de la Discoteca Flash Back, i la demostració de cultura popular, una oferta que ha satisfet públic de totes les edats, segons ha dit.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “enguany, en restablir-se la normalitat, la gent ha participat amb més ganes que mai dels actes de les Nits Daurades; i estem contents perquè el feedback que ens fan arribar és molt positiu”.

Desenes de milers de persones van seguir, anit, la processó i els focs des del carrer; això és, des del passeig Jaume I, fins al passeig Miramar, el balcó del carrer Brussel·les, la plaça Venus i, en definitiva, des del davant de la façana marítima.

Cal tenir present que en aquests moments, punt àlgid de l’estiu, hi ha, a Salou, unes 190.000 persones.

Ahir diumenge, va celebrar-se la missa de la Mare de Déu d’Agost a l’església de Santa Maria, un ofici religiós que va ser dirigit pel mossèn de la parròquia, Santiago Soro, entre altres capellans. La cerimònia concelebrada va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, així com de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, i altres autoritats civils i polítiques.

La processó amb la nova imatge de la Verge també va comptar amb l’assistència dels membres de la Corporació municipal, que van acomiadar la nit al Passeig, davant dels focs i la Verge, just a la zona del monument al Rei Jaume I.

Recordem que l’obertura oficial de les Nits Daurades va ser el passat dilluns, dia 8 d’agost, amb el pregó, a càrrec del director general de l’Oficina de Turismo de España a Dublín, Rubén López Pulido, a la seu del Patronat Municipal de Turisme, situada al Xalet Torremar.

En els següents dies hi ha hagut oferta d’actes per a totes les edats, des de concerts amb estrelles de la música actual, com David Bustamante, Lírico en la Casa, Los Diablos i Miki Núñez, entre altres; fins a actuacions de foc, amb els Diables Maleïts, les Bruixes Latemó i La Morena; passant per una Batrobada, una gran batucada amb els Atabaladors de Salou, com a anfitrions i altres grups d’arreu de Catalunya; un espectacle de flamenc, a càrrec de la Companyia de Mónica Novillo; una cercavila popular, amb els principals elements del seguici: Ball de Bastons, Ball d’Espases, Ball de Panderos, Nanos, Grallers La Tarota, la Mulassa, la Morena i els Gegants de Salou; el talent local, amb la participació de grups com L.A. Vamps; trobada d’havaneres, amb diversos grups; i una macrofesta pels petits, amb jocs d’aigua i inflables, de la mà del Club Xic’s.